Távközlési konferencia - Innovációs fórumot rendez Magyarország

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 15. 12:23

Nemzetközi és magyar szakértők, vezető politikusok és gazdasági döntéshozók bevonásával Budapesten rendezik meg a think.BDPST innovációs konferenciát, amely a tervek szerint nemzetközi platformot biztosít Magyarország, a közép-európai régió és az Európai Unió innovációs lehetőségeinek újragondolására - adott ki tájékoztatást a főszervező Antall József Tudásközpont. Minderről Antall-Horváth Veronika, a Tudásközpont V4 és KEK irodájának vezetője a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) égisze alatt rendezett Telecom World konferencián számolt be.

Az eseményről szóló tájékoztatás szerint a 2016. március 8-10. között bemutatkozó esemény témái között szerepelnek a kutatás-fejlesztés gazdasági hatásai, az innováció szociális, oktatási és munkaerő-piaci dimenziói, valamint a tartalomfogyasztás átalakulása, a közösségi vállalkozások, a közszolgáltatások és a városi infrastruktúra jövője, illetve az új technológiák hordozta biztonsági kockázatok is.
 

A közlemény szerint Magyarországon működik a kontinens egyik legdinamikusabban felzárkózó innovatív szektora, 2007 óta e terület 67 százalékkal javított helyzetén az EU-átlaghoz képest.
 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatása szerint az egy főre jutó kutatás és fejlesztéssel kapcsolatos támogatás 120,5 euró, ami az összes újonnan csatlakozott uniós ország közül a negyedik legtöbb. A támogatás legnagyobb részét a gyógyszeriparba, a gépgyártásba és az információs technológiákba fektetik - olvasható a közleményben.
 

A think.BDPST-et a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzetközi Visegrádi Alap együttműködésével rendezik meg.

Kulcsszavak: innováció konferencia

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59