Cisco: a cégek határozottabban lépnek fel a kiberfenyegetésekkel szemben

MTI Sajtóadatbank, 2016. február 9. 17:50

A kiberbűnözők egyre merészebb és rugalmasabb aktivitása, a nagyobb károkozás miatt a gazdálkodó szervezetek fokozott éberséggel és határozottabb fellépéssel kezelik az informatikai kihívásokat - állapítja meg az amerikai Cisco Systems internetes hálózati berendezés gyártó és infokommunikációs szolgáltató vállalat éves kiberbiztonsági jelentése.

A Cisco Systems Magyarország Kft. kedden közölte: a felmérésbe 12 országból bevont 2400 IT biztonsági szakértő közül 2015-ben 10 százalékkal kevesebben tartották szervezetük biztonsági rendszerét naprakésznek, mint 2014-ben. Ugyanakkor a felmérés megállapította, hogy egyre több szervezet igyekszik aktív válaszlépésekkel garantálni a biztonságot,  90 százalékuk fejleszti alkalmazottai biztonsági tudatosságát, például oktatással, a biztonságos magatartás házon belüli szabályozásával.
 
Nőtt a gazdálkodó szervezetek körében a biztonsági ellenőrzést és az incidenskezelést külső szakértőkre bízó gazdálkodó szervezetek aránya is tavaly. Különösen a kis- és középvállalatok körében jellemző ez, 2014-ben 14, tavaly 23 százalékuk vett igénybe külső segítséget. Egyre több nagyvállalat világíttatja át kiberbiztonsági szempontból a beszállítói láncát és a partneri hálózatát alkotó kis- és középvállalatokat, mert a kisvállalati beszállítói kör által képviselt strukturális sebezhetőség nagy kockázatot jelent a nagyvállalatok számára.
 
A kockázati tényezők köre a támadási infrastruktúrának a közösségi média felületeire való kiterjedésével is jelentősen bővült tavaly a Cisco tanulmányának megállapítása szerint.
 
Kedvező fejleményként állapítja meg a tanulmány a kiberbiztonsági incidensek felderítési idejének a csökkenését, amit a Cisco tavaly októberre 17,5 órára tudott csökkenteni a júniusi 35,3 óráról. A rövidebb felderítési idő jelentősen enyhíti a kibertámadások által okozott károkat - mutat rá a Cisco Systems 2015-ös kiberbiztonsági jelentése.
 
Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője a jelentés megállapításainak magyarországi vonatkozásairól szólva elmondta, hogy a sok esetben elöregedett infrastruktúrák, valamint az elavult vállalati rendszerek és gyakorlatok fokozott veszélynek teszik ki a cégeket.
 
A nagyvállalatok Magyarországon is elkezdtek rájönni, hogy fontos a biztonsági támadások elleni védekezés, de nem elégséges - mutatott rá, hangsúlyozva: egyre több cég foglalkozik már azzal, hogy mi fog történni támadás után, hogyan lehet minél hamarabb a támadást lokalizálni, nyomon követni, és a költségeket csökkenteni.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38