Csúcstechnológiával mutatkozik be a Universal Robots

forrás: Prím Online, 2017. március 28. 11:44

Óriási növekedést produkált a kollaboratív robotok úttörője, a Universal Robots a tavalyi évben, folytatja gyors, világméretű terjeszkedését. Májusban az érdeklődők a Hungexpo központban saját szemükkel is meggyőződhetnek a piacvezető vállalat felhasználóbarát, kollaboratív robotkarainak képességeiről.

Május 9-12 között rendezik az idei Mach-Tech és Ipar Napjai kiállítást, ahol a világmárkákon át helyi kis-és középvállalkozásokig a legkülönfélébb ipari területekről érkeznek résztvevők. A kollaboratív robotok úttörője, a dán Universal Robots a saját fejlesztésű együttműködő robotok technológiájába enged majd betekintést, hiteles képet adva a robotok világpiacának új fejlődési szakaszáról is. A vállalat UR3, UR5 illetve UR10 típusú robotjainak egyik nagy előnye, hogy vállalati mérettől függetlenül univerzálisan alkalmazhatóak, egészen kismérettől a nagyig. A Universal Robots olyan meghatározó iparágak szereplőinek értékesítette már termékeit, mint az autóipar, az egészségipar vagy az élelmiszeripar, de a lehetőségek tárháza ez esetben is szinte végtelen, a robotok gyakorlatilag bármilyen automatizálható feladatra beprogramozhatóak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a vállalatok egyre szélesebb körben automatizálják munkafeladataikat, fejlesztve ezzel a hatékonyságot és a termelékenységet, hosszútávon pedig növelik a vállalat piaci pozícióját és versenyképességét.

 

A kobotok feltalálása előtti időszakhoz képest napjainkban az együttműködő robotok egyszerű, rugalmas és biztonságos működésükkel garantálják a vállalatok számára a hatékony munkafolyamatokat, lehetőséget adva ezzel számukra arra, hogy erőforrásaikat más, értékteremtő feladatok köré összpontosítsák. A fejlődés, fejlesztés azonban nem áll meg, hiszen az iparágban folyamatos az innováció. 

 

„Az együttműködő robotok alkalmazása terén robbanásszerű növekedésre számítunk az elkövetkezendő időszakban, egyre több kis- és középvállalkozás veszi át az új kobottechnológiát.  A célunk, hogy e tendenciákat kihasználva tovább növeljük piaci részesedésünket” – mondta Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatója.

 

A világszínvonalú robotok évek óta elérhetőek Magyarországon is, a kiállításon a résztvevők az egyik hazai disztribútorral, a B&O Engineering Kft.-vel találkozhatnak és kaphatnak információt az együttműködő robotokra vonatkozóan. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14