A Strand Fesztiválon mutatkozott be az LG Q6

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 30. 07:17

Széles látószögű szelfikamera, az előlapot szinte teljesen beborító kijelző és rengeteg közösségi funkció. Szeptembertől már Magyarországon is kapható az LG új mobilja, a Q6, amely bár a középkategóriás készülékek piacán száll versenybe, rengeteg prémium tulajdonsággal rendelkezik. 

A Q6-ot elsősorban fiataloknak tervezték, de mindenki szeretni fogja, akinek fontos az egykezes multitasking, a hosszan tartó üzemidő és a letisztult, de strapabíró kialakítás. Az LG a B.My.Lake és a Strand Fesztivál hivatalos támogatójaként Zamárdit választotta a készülék bemutatójának helyszínéül.

 

Az IDC kutatása szerint 2018-ban az 5,5 colos vagy annál nagyobb kijelzőjű telefonok fogják uralni a globális mobilpiacot, és a jövő év közepére már többet fognak eladni belőlük, mint az ennél kisebb képernyős készülékekből. Nem csoda, hiszen a fiatalok egyre inkább a nagy kijelzős telefonokat keresik, melynek legfőbb oka, hogy egyre több multimédiás tartalmat fogyasztanak és osztanak meg. Az egykezes használat is fontos elvárás részükről, a két tulajdonság azonban csak úgy hozható összhangba, ha nem a készülék, hanem a kijelző méretét növelik a gyártók, egyre karcsúbb és keskenyebb peremű ház kialakításával.

 

 

Egyre vonzóbb a faltól falig kijelző

A kutatás szerint az Y generációba sorolható mobilosok csaknem 70 százaléka kifejezetten vonzónak és praktikusnak tartja a nagy kijelzős, vékony peremű okostelefonokat. Nem véltetlen tehát, hogy az LG idén nyáron egy olyan készülékkel rukkolt elő, amely ezekre a markáns fogyasztói igényekre reagál. Az LG Q6 szinte a teljes előlapot beborító, FullVision kijelzőt kapott, melyet egészen vékony perem keretez. Ez a prémium okostelefonoknál megismert és egyre népszerűbb kialakítás a Q6 modellel elsőként jelenik meg a szélesebb közönséget elérő középkategóriás, azaz kedvezőbb áron elérhető készülékek piacán. 

 

 

Videó, játék, böngészés egy kézzel

A FullVision kialakításnak köszönhetően a Q6 egy kézzel is kényelmesen használható, és ezzel olyan problémára ad választ, mellyel az okostelefonok tervezői sokáig nem tudtak megbirkózni. 5,5 colos FHD+ kijelzőjén minden videós tartalom kiváló minőségben jelenik meg, de a mobilos játék és a böngészés is valódi vizuális élménnyé válik. A kutatásban megkérdezettek 90 százaléka éppen az egyre gyakrabban fogyasztott videós tartalmak miatt választana ilyen mobilt, de 78 százalékuk számára a közösségi médiás felhasználás is nagyon fontos.

 

Megosztás és multitasking  

Az LG Q6 ezen a területen is igyekszik minden igényt kielégíteni. A telefon 18:9-es képarányt kapott, így a kijelzőt két négyzet alakú ablakra oszthatjuk. Ez nemcsak a multitaskingot, de a közösségi médiára szánt képek elkészítését és megosztását is kényelmesebbé teszi. Square Camera Mode funkciójval például két fotóból egy képet komponálhatunk, de egyéb kollázsokat is könnyedén készíthetünk. A Q6 — ugyancsak az állandó online életet élő felhasználók kedvéért — 100 fokos, széles látószögű előlapi kamerát kapott, így biztos, hogy a szelfi fotókba a legnagyobb baráti társaság is bele fog férni.   

 

 

Szépség és erő egy készülékben

A letisztult, kifejezetten karcsú kialakítású telefon eleganciájával is kitűnik a középkategóriás mezőnyből. A készülékek kamerája nem emelkedik ki a hátlap síkjából, lekerekített sarkai pedig finoman követik a kijelző vonalait. A stílusos fémkeret, amelyet az űrkutatásban is használt rendkívül ellenálló alumíniumötvözetből készítettek, erőt sugároz, és garantálja a tartósságot a szélsőséges körülmények között is. Például egy nyári fesztiválon, ahol a hőség, és a por szinte program része, és ahol a legjobb koncert szelfihez nélkülözhetetlen egy jó kamerával ellátott telefon. Nem véletlen, hogy az LG az új készüléket az idén rekordszámú, 125 ezer látogatót vonzó két fesztiválon mutatta be a közönségnek.

 

Az LG Q6 szeptembertől kapható a hazai szolgáltatóknál, először a Telekom és a Vodafone, majd a Telenor kínálatában.

Kulcsszavak: LG Q6 okostelefon LG

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38