Két azonnali forgatási támogatásról döntött az NMHH Médiatanács

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 14. 11:54

A Fekete Lyuk egykori budapesti szórakozóhely és az orrszarvúvédelem témáiban forgatási költségekre összesen 2,4 millió forint támogatást szavazott meg e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület döntött három rádiós frekvenciát érintő ideiglenes hatósági szerződés megkötéséről, illetve pontosította a szolnoki médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívását és módosította annak beadási időpontját.

Két forgatási támogatást szavazott meg összesen 2,4 millió forint értékben a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán. Klacsán Gábor a Fekete Lyukról tervez filmet, ahol kibontakoztak a „kulturális rendszerváltozás” előzményei, és ehhez interjút készít Nagy Gyulával, aki létrehozta és üzemeltette a nyolcvanas évek magyar undergroundjának kultikus helyét. A természetfilmes Molnár Attila Dávid a Franciaországban élő Anton Molnar (Molnár Antal) jótékonysági aukcióját rögzítheti október elején Berlinben: a magyar származású festőművész egy orrszarvút, fajának egyik utolsó képviselőjét örökítette meg. A festmény iránt hatalmas az érdeklődés, a művész ennek segítségével pártfogolná a bajba jutott élőlényeket. A pályázatok feltétele, hogy a támogatottaknak indulniuk kell a forgatott anyaggal a mecenatúraprogram következő dokumentum-, illetve ismeretterjesztő filmes pályázatán.

 

A Médiatanács hozzájárult a Helikon Rádió Kft. kérelméhez, és szeptember 14-től november 12-ig további hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvenciák vonatkozásában az azokat jelenleg is működtető médiaszolgáltatóval. Kérelmére az október 22. és december 20. közötti időszakra ugyancsak hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a tanács a Paks 96,3 MHz helyi rádiós frekvenciát működtető Rádió 96,3 Kft.-vel, amely Fortuna Rádió néven sugároz a vételkörzetben.

 

A testület módosította a július 31-én közzétett Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását: jogi szempontból precízebb megfogalmazást alkalmaz, hogy a pályázók egyértelműen tájékozódhassanak a beadási kritériumokról. A módosított szolnoki pályázati felhívás értelmében a beadás új időpontja – szeptember 28. helyett – november 13., hétfő.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38