Tovább bővíti 4G+ hálózatát a Vodafone

forrás: Prím Online, 2017. november 22. 15:21

A Vodafone Magyarország folyamatos hálózatfejlesztései nyomán 2017-ben több mérföldkövet ért el, így a kiemelt fontosságot élvező lefedettség bővítés mellett a 4G+ szolgáltatás is egyre több helyen érhető el. Míg Budapest és Tatabánya mellett nyártól már a Balaton keleti medencéjében is élvezhető a technológia, addig az elmúlt időszakban számos további nagyvárosban is megkezdődött a szolgáltatás bevezetése.

A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát, melynek köszönhetően a 4G hálózat esetén Budapesten a Vodafone kültéri lefedettsége közel 100%-os, a beltéri 98,1%-os, metróvonalak mentén pedig 99%-os, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számít. A Vodafone Magyarország országos kültéri 4G lefedettsége pedig elérte a 95%-ot, s a fejlesztések tovább folytatódnak a kisebb falvakban, településeken is. 

 

Ezen túlmenően a Vodafone elindította a fővárosban és Tatabányán a 4G+ szolgáltatást is az 1800MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával. A 4G kapacitás megduplázása azért kiemelkedően fontos, mert így a vállalat még magasabb szinten szolgálhatja ki az előfizetők egyre növekvő sebesség- és adatigényét. A 4G+ szolgáltatás bekapcsolásával akár a 150Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhetővé vált, ami azt jelenti, hogy a Vodafone ügyfelei – erre alkalmas készülékekkel és a lefedett területeken – egy nagyfelbontású (HD) filmet már néhány perc alatt képesek lehetnek letölteni. Az előfizetők így folyamatosan és kiváló minőségben élvezhetik az online streaming szolgáltatásokat. Idén nyártól pedig már a Balaton keleti medencéjében is elindult 4G+ szolgáltatását, ami a zsúfolt nyári időszakban egy kiemelten fontos terület. 

 

Ami pedig a legfrissebb 4G+ híreket illeti: a 2600MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával már Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged és Veszprém legforgalmasabb területein is elindították a Vodafone leggyorsabb hálózati szolgáltatásának tesztműködését, így az arra képes telefonokon ezekben a városokban az akár 225Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhető. 

 

 

A lefedettség fejlesztésében a szolgáltató jelenleg a 2014-es frekvencia tenderhez kapcsolódó kötelezettségeire fókuszál, az elsődleges cél a vidéki, gyéren lakott települések lefedésének szélesítése. Ennek köszönhetően az ország nagy részén elérhetővé válik a korszerű mobiltechnológia, amit (jellemzően az ország észak-keleti és dél-nyugati területein) új állomások építésével is biztosít a szolgáltató. 

 

Ahogyan azt az elmúlt egy év legfontosabb fejlesztéseinek összegzése is mutatja, a Vodafone Magyarország a mobil szélessávú lefedettség bővítésére, illetve a hangszolgáltatások minőségének fenntartására és javítására helyezte a hangsúlyt az utóbbi időben. Mindezeket figyelembe véve nem meglepő, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott, 3 magyarországi mobilszolgáltatót érintő nemzetközi, független mérése szerint a Vodafone Magyarország az eredményei alapján Európa élvonalába tartozik, hiszen a 800 fölötti pontérték e kategória ismérve.

 

„Technológiai vállalatként a Vodafone világszerte kiemelt figyelmet fordít a hálózat folyamatos fejlesztésére. Jelenleg a lefedettség további növelésére helyeztük a fő fókuszt, de emellett a háttérben elkezdtük az 5G hálózat néhány éven belüli bevezetéséhez szükséges előkészületeket is. A hálózatfejlesztési stratégiánkat igazolja az is, hogy a szolgáltatás minőségét tekintve jelenleg Európa élmezőnyébe tartozunk” – mondta el Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese. 

 

A Vodafone a különböző fejlesztésekkel is a magas ügyfél elégedettségért küzd. Ennek sikerét bizonyítja, hogy az iparágban sztenderdnek számító NPS (net promoter score) mutatószámra vonatkozó felmérések azt mutatják, hogy a Vodafone Csoport országai közül a Vodafone Magyarország ügyfelei az egyik legelégedettebbek. Ez pedig az innovatív szolgáltatások és magas színvonalú ügyfélkiszolgálás mellett természetesen a kiváló és folyamatosan fejlődő hálózatnak köszönhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38