Félidőnél jár a Startup Campus V4 Global Tour

forrás: Prím Online, 2018. június 20. 10:51

2018. június 13-15 között, a London Tech Week keretében ötödik állomásához érkezett a V4-es startup ökoszisztémát támogató Startup Campus V4 Global Tour. A globális túra részeként rendezték meg a Startup Campus London egyetemi inkubációs program záró eseményét is, melyen a tavaszi képzésen résztvevő hallgatói innovatív magyar projektek mutatkoztak be.

A Global Tour keretében kiutazó régiós startup vállalkozásokhoz Londonban élő magyar fiatalok is csatlakoztak a Magyar Nagykövetségen rendezett üzleti reggelin. A résztvevők inkubátorok, befektetők előtt mutatkoztak be, Magyarország londoni nagykövetének társaságában. 

 

 

"Isztambul, Berlin, New York, Boston és Bécs után Londonban erősíthettük a V4 országok ismeretségét és a régió innovációs ökoszisztémáit.  Európa startup fővárosa London, így kiemelt jelentőségű volt, hogy saját esemény keretében mutatkozhatunk be Nagy-Britannia legnagyobb technológiai rendezvényén, a London Tech Week-en.” – mondta el Kovács Zsolt, a programot kezdeményező Enterprise Hungary ügyvezetője.

 

A programsorozat második napján, a magyar Bankzee és Trustchain, a lengyel Transparent Data és a Cancer Center a London Tech Week fő eseményére, a TechXLR8 elnevezésű konferenciára látogattak el, melynek egyik pitch versenyét a Cancer Center nyerte meg.  

 

 

A nap második felében Londonban élő magyar fiatalok prezentálták innovatív vállalkozói ötletüket a Startup Campus London egyetemi képzés tavaszi szemeszterének eseményén. A szakmai zsűri győztesnek az oxfordi fiatalokból álló épületenergetikai fejlesztésen dolgozó Ecosync csapatát választotta.   

 

A Global Tour pénteki záró rendezvényét a MindSpace új közösségi irodájában szervezték, ahol a fintech és az energetika iparági fókuszú csapatok bizonyíthattak a befektetőkből zsűri előtt. Az Ecosync projekt piaci lehetőségei itt is visszaigazolást nyertek, hiszen erről az eseményről is nyertesként távozott. 

 

 

A zsűrit többek között olyan a két kiemelt iparági területen jártás szakemberből állt, mint Triin Linamagi, a Startupbootcamp fintech részlegének vezetője vagy Andrew Wordsworth, Sustainable Ventures alapítója, ügyvezetője. 

 

A global tour következő állomása Hong Kong lesz. 

 

Partnerek: V4 Connects, KKM, Hiventures, Magyar Nemzeti Kereskedőház Innotrade Program, Magyarország Londoni Nagykövetsége, London Tech Week, TechStars, Startupbootcamp, Sustainable Ventures. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36