Orbán Viktor fogadta a Vodafone Csoport vezérigazgatóját

forrás: Prím Online, 2018. július 24. 10:11

Magyarország digitális fejlődéséről és a szolgáltató jövőbeni terveiről tárgyalt hétfőn délután Orbán Viktor miniszterelnök és Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.

Magyarországon a Vodafone az egyik legjelentősebb brit befektető, a vállalat 1999 óta több százmilliárd forintot fordított a hazai mobilszolgáltatás fejlesztésére, mintegy 3200 főt foglalkoztat fővárosi székházában, a szintén Budapesten található nemzetközi szolgáltató központjában, valamint a vállalat miskolci ügyfélszolgálatán.

 

A Vodafone Csoport a közelmúltban jelentette be, hogy Közép- és Kelet-európai beruházásainak következő lépéseként egy 18,4 milliárd eurós nemzetközi tranzakció keretében megvásárolja a Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatait, így a Magyarországon 1,8 millió háztartást kiszolgáló kábel- és szélessávú internetszolgáltatót, a UPC Magyarországot is.

 

A tranzakció 2019-ben várható lezárása után a Vodafone Magyarország piaci részesedése a mobil piacon várhatóan 25 százalékos, a vezetékes szélessávú szolgáltatások piacán 24 százalékos, a kereskedelmi televíziózás piacán pedig mintegy 19 százalékos lesz.

 

 „Az akvizícióval a Vodafone Magyarország és a UPC szolgáltatásai tökéletesen kiegészítik majd egymást. Stratégiánk egyértelműen az, hogy az egész országban elérhetővé tegyük konvergens szolgáltatásainkat, hogy a lakossági és vállalati ügyfeleink Magyarország egész területén egyformán magas minőségű szolgáltatásokat élvezhessenek. Ezek a változások gyorsabb, jobb hálózatokat és konvergens szolgáltatásokat hoznak majd el az egész országban, miközben felgyorsítjuk a következő generációs hálózatok megjelenését” – mondta Vittorio Coalo a Vodafone Csoport vezérigazgatója, majd hozzátette: 

 

„A magyarországi digitalizáció felgyorsítása, a piaci verseny erősítése egyértelműen előnyös az előfizetőknek, úgy a lakossági, mint az üzleti szegmensben. A Vodafone Csoport Magyarország iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy a vállalat aktívan részt vesz a magyarországi Digitális Jólét Program megvalósításában, illetve a Vodafone Alapítvánnyal elkötelezetten támogatja a digitális oktatás fejlődését az országban.„

Kulcsszavak: UPC Liberty Global Vodafone

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38