Átfogó felhőtechnológiai együttműködést jelentett be a Telekom és a Microsoft

forrás: Prím Online, 2019. június 5. 16:57

Bővíti közép- és kelet-európai felhőszolgáltatásait a Deutsche Telekom. Kilenc országban, köztük Magyarországon indítja el Microsofttal közös innovációs programját, amelynek keretében Microsoft Azure nyilvános felhőplatformhoz, az Office 365 és Dynamics 365 platformokhoz kapcsolódóan nyújt magas színvonalú, standardizált szolgáltatásokat. A program a Microsoft és a Deutsche Telekom tavaly bejelentett stratégiai partnerségi együttműködésének következő lépése.

A felhőszolgáltatások kiemelt fejlesztésével a Telekom célja a régió digitális transzformációjának felgyorsítása. A saját infrastruktúrán alapuló megoldásokhoz képest az informatikai üzemeltetési költségek ugyanis 30-50 százalékkal is csökkenthetők, mivel a felhő alapú szolgáltatások az automatizált folyamatoknak köszönhetően akár néhány perc alatt aktiválhatók. 

 

"A Microsoft felhőalapú ajánlatai segítik a vállalatokat üzleti tevékenységük hatékonyabb menedzselésében és bővítésében. Új, standardizált szolgáltatásainkkal kombinálva ügyfeleink sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudják hasznosítani a Microsoft felhő lehetőségeit” –mondta Ralf Nejedl, a Deutsche Telekom AG európai szegmensének B2B vezetője. A felhőtechnológia szakértők ezért magas szinten standardizált szolgáltatásokat nyújtanak Office 365, Microsoft Azure és Dynamics 365 platformokon, a Microsoft támogatásával. Mindez tartalmazza az adott vállalat informatikai szolgáltatásainak elemzését, felhőmigrációt és további menedzselt szolgáltatásokat. A Deutsche Telekom a Microsoft termékeket saját biztonsági megoldásaival egészíti ki. 

 

 

„Partnerségünk a Deutsche Telekommal jól példázza a régió iránti elkötelezettségünket: célunk, hogy a digitális innováció eredményeit mindenki számára elérhetővé tegyük, hasznosítva az ebben rejlő kreatív energiákat újnövekedési lehetőségeket találjunk. A gazdag partneri ökoszisztéma és a felhőtechnológiai szakértelem fejlesztése a legjobb válasz a digitális transzformáció keltette jelentős, piac-szerte látható igényre.” - tette hozzá Philippe Rogge, a Microsoft Közép és Kelet-Európa részlegének elnöke. 

 

A partnerség Magyarország mellett kiterjed Lengyelországra, Csehországra, Szlovákiára, Horvátországra, Romániára, Észak-Macedóniára, Montenegróra és Görögországra, a kívánt mértékben helyszíni és távoli támogatást nyújtva. 

 

Felhőalapú megoldások a CEE ügyfelek igényeire szabva

A Deutsche Telekom már jelenleg is több száz felhőtranszformációs specialistával rendelkezik, és ez a szám az együttműködésnek köszönhetően további több százzal bővül az érintett kilenc országban. Átfogó, több mint 60 ezer felhőrendszer üzemeltetését magába foglaló tapasztalatával a Deutsche Telekom ügyfelei igényeinek megfelelően bővíti a Microsoft felhőre épülő üzleti kínálatát a régióban. Mindez lehetővé teszi, hogy a Magyar Telekom leányvállalataként Magyarországon a T-Systems Magyarország ügyfelei egy kézből vegyenek igénybe piacvezető felhő- és telekommunikációs szolgáltatásokat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59