Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 10. 10:46

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

A Nikon Z 6 tükör nélküli fényképezőgép szett – és az FTZ bajonett adapter, amely lehetővé teszi az F-bajonettes NIKKOR objektívek széles választékának zökkenőmentes beépítését –, teljes képes, rendkívül magas minőségű 4K videókat képes készíteni magas bitsebesség mellett. A fényképezőgépbe épített öttengelyes rázkódáscsökkentés az elektronikus VR-rel együtt dolgozik a stabil felvételekért. Az Atomos nyílt protokoll támogatásának köszönhetően pedig zökkenőmentesen beépíthető a mellékelt Atomos Ninja V. Az idén megjelenő firmware frissítés támogatja az Apple ProRes RAW-felvételt a fényképezőgép RAW-kimenetéről az Atomos Ninja V használatakor, és így maximálisan rugalmas gradációt biztosít. A SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeret felső markolattal rendelkezik a lágyabb képmozgáshoz és a könnyű nyomon követéshez.

A független filmkészítőknek készült, elsőrangú, nélkülözhetetlen szett megjelentetésével a Nikon egy kis helyigényű, de óriási hatással bíró, alacsony költségű megoldást kínál. A rugalmasság már az alapoknál elérhető, így további felszerelések hozzáadásával bármilyen videófelvételi stílushoz hozzáigazítható a fényképezőgép.
A Nikon Europe BV termékmarketing-igazgatója, Dirk Jasper, így összegezte az új szett megjelenését: „A Z 6 Essential Movie szettel a Nikon a várva várt megoldást nyújtja a haladó és a professzionális videótartalom-készítők számára, akik kamatoztatni szeretnék a Nikon Z 6 magas szintű videókészítési képességeit. Mivel a videósok alapvető igényeire összpontosít, és nem tartalmaz felesleges tartozékokat, ez az ideális kezdőszett az egyéni videófelvételi munkafolyamat kialakításához a Nikonnal – és a hamarosan elérhető RAW-felvételkészítési képesség előnyeit is biztosítja, amely által jövőálló befektetésnek számít.”
 
A Z 6 Essential Movie szett már előrendelhető, és szeptember közepétől kezdődik meg a kiszállítás.
 
Tartalma: 
  • Nikon Z 6 fényképezőgépváz: 24,5 MP, 100-51200 ISO, 6K felbontásról teljes képpontkiolvasással méretcsökkentett, 4K-s felvételek, akár 120 kép/mp-es FHD, 10 bites N-Log és időkóddal ellátott felvételek, 8 bites belső felvétel akár 144Mbp/s sebességgel, objektívbe épített lassítási és időzítési képességek.
  • Nikon FTZ bajonett adapter: lehetővé teszi a NIKKOR F-bajonettes objektívek használatát a minőség romlása nélkül, beleértve a filmes objektívek széles választékát.
  • Atomos Ninja V: rugalmas megfigyelés és felvételkészítés előnyei szerkesztésre kész ProRes és DNxHR formátumban.
  • SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeret: beépített Manfrotto-kompatibilis gyorszáras rendszert alkalmaz, így másodpercek alatt átszerelhető az egyik állványról vagy monopodról a másikra. 
  • Nikon EN-EL15b akkumulátorok: két darab lítium-ion akkumulátor, amelyekkel mindig készen áll a következő jelenet felvételére.
  • HDMI-spirálkábel: támogatja a nagy sebességű HDMI 2.0-t a 4Kp60 ProRes és a RAW nagy képkockasebességű felvételekhez.
  • 5200 mAh akkumulátorok: két darab akkumulátor és egy gyorstöltő gondoskodik arról, hogy az Atomos még a leghosszabb felvételkészítéseket is kibírja.
  • SmallRig fényképezőgép tartókeret: felső markolat a könnyű nyomon követéshez.
SmallRig Magic Arm: az Atomos Ninja V a Magic Arm rögzítőszerkezettel szerelhető a fényképezőgép-tartókeretre.
 
Kulcsszavak: Nikon Nikon Z 6

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05