Felpörgeti a klímaváltozás elleni harcot a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2019. október 2. 12:54

Látványosan megerősítette elköteleződését a szén-dioxid-semleges működés iránt a Schneider Electric, három új intézkedéssel pörgeti fel a klímavédelmet. A cég öt évvel előbbre hozta saját karbonsemleges működésének megvalósítását, illetve az ellátási láncához tartozó társaságoknál is ösztönzi a károsanyag-kibocsátás nullára csökkentését, valamint erre szólítja fel a világ többi vállalkozását is.

A Schneider Electric a New York-i ENSZ Klímacsúcs alkalmából jelentett be számottevő intézkedéseket a klímavédelem érdekében. A társaság bővebb ökoszisztémájában öt évvel korábbra, 2025-re hozta előre a szén-dioxid-semleges működés elérését. A második intézkedés részeként a cég 2030-ra nullára csökkenti a gyártás során a károsanyag-kibocsátást, míg a harmadik célkitűzés keretében 2050-re a teljes ellátási láncon belül megvalósítja a zéró károsanyag-kibocsátást. Ezek a célok várhatóan hozzájárulnak az Éghajlatváltozással Foglalkozó Kormányközi Testület (IPCC) azon célkitűzéséhez, hogy a globális hőmérséklet-növekedést 1,5 °C-on tartsák. A Schneider Electric más vállalatokat is felszólít a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, illetve arra, hogy termékeiken és szolgáltatásaikon keresztül támogassák ügyfeleiket és partnereiket annak érdekében, hogy azok javítsák működési hatékonyságukat.

 

„Az éghajlatváltozás jelenti a legnagyobb veszélyt társadalmunk egészségére és jólétére. Együtt kell működnünk, hogy csökkentsük a szén-dioxid-kibocsátást és megállítsuk a globális felmelegedést” - hangsúlyozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója. „A Schneider Electricnél a karbonsemlegesség iránti elkötelezettségünk beépül üzleti döntéseinkbe és a vállalat irányításába, de még többet és gyorsabban kell tennünk. Nem elégszünk meg azzal, hogy megerősítjük saját elkötelezettségünket a szén-dioxid-semleges működés mellett és felgyorsítjuk a karbonsemlegesség megvalósítását célzó tervünket, hanem felszólítunk mindenkit, hogy tegyenek az eddiginél is merészebb lépéseket, és hozzanak létre fenntarthatóbb üzleti modelleket, amelyek elősegítik a szén-dioxid-kibocsátás utáni világ megteremtését.”

 

 

A karbonsemlegesség felé vezető úton a Schneider Electric több kezdeményezést is elindított annak érdekében, hogy a változás ne érintse negatívan az egyes közösségeket. A társaság Access to Energy programja 2030 több mint 80 millió embernek biztosít majd energiát, és 2025-ig egymillió, hátrányos helyzetű ember oktatását támogatja. 

 

A társaság várakozásai szerint azáltal, hogy befektetéssel segíti az energetikai startupokat, amelyek tevékenysége hozzájárul a tiszta és megfizethető energiához való hozzáféréshez, két távolabbi célt is szolgál. Egyrészt a nehezen megközelíthető, elzárt területeken – jellemzően Afrikában, Indiában és Délkelet-Ázsiában – számottevő mértékben nőhet a villamos hálózathoz csatlakozó háztartások és kis- és középvállalkozások száma, valamint jelentősen csökkenhet Európában az energiaszegénységgel küzdő háztartások száma.

 

„Az energiához való hozzáférés alapvető emberi jog, de az is kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk az energiafogyasztás környezetre gyakorolt hatásaival” - jelezte Tricoire. "Meg kell találnunk azt a módszert, amivel az energiaszegénységgel küzdő lakosság számára úgy teremtjük meg az energiához való hozzáférés lehetőségét, hogy az egyben a fenntartható fejlődésüket is szolgálja."

 

Együttműködés a karbonsemlegesség érdekében

Az elmúlt 15 évben a Schneider Electric elkötelezte magát amellett, hogy innovatív megoldások és stratégiai intézkedések révén megvalósítsa a szén-dioxid-mentes működést saját maga és ügyfelei számára. Ezeknek a kezdeményezéseknek a sikere teszi lehetővé a társaság számára, hogy előrehozza 2025-re karbonsemlegességi célját, és azon dolgozhasson, hogy 2050-ig a teljes ellátási láncban megvalósuljon a károsanyag-kibocsátás mentes működés. 

 

„A karbonsemlegesség iránti elkötelezettség a teljes ellátási láncunkban egy komoly kihívást jelentő vállalkozás, ami megköveteli a cégektől, hogy új működési modelleket fejlesszenek ki, és fokozzák az együttműködést a beszállítókkal, a partnereikkel és az ügyfeleikkel” - mondta el Gilles Vermot Desroches, a Schneider Electric fenntarthatóságért felelős vezérigazgatója. "Az éghajlatváltozást csak innováció és együttműködés útján lehet legyőzni, és a Schneider Electric továbbra is olyan termékekkel és szolgáltatásokkal vezeti majd ezt a küzdelmet, amelyek elősegítik az érdemi előrelépést az ENSZ fenntartható fejlődési céljai felé."

 

A Schneider Electric azzal is jelzi elkötelezettségét a klímaváltozás elleni közös fellépés iránt, hogy olyan termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat fejleszt és kínál, amelyeket a fenntartható működés felé vezető út különböző fázisainál tartó vállalatok egyaránt tudnak alkalmazni. A vállalat belső Smart Factory programja például a Schneider EcoStruxure megoldásait alkalmazza a globális ellátási láncban. A program jól érzékelteti, hogy az EcoStruxure az egyik legjobb megoldás a működési és az energiahatékonyság növelésére, míg a Schneider Energia és Fenntarthatósági Szolgáltatások (ESS) a CO2-kibocsátás számszerűsítésében segítenek az ügyfeleknek, akik így nyomonkövethetik, hol tartanak céljaik megvalósításában. A társaság a közelmúltban indította el Schneider Electric Exchange kezdeményezését, ami az energetikai ökoszisztéma megújítását célzó innovatív ötletek közösségi platformja. 

 

“Természetesen magyarországi létesítményeinkben is aktívan teszünk a klímaváltozás ellen, így például zalaegerszegi gyárainkban és a szigetszentmiklósi logisztikai központunkban is megvalósítottunk olyan fejlesztéseket, amelyek segítik a karbonsemlegesség elérése kapcsán megfogalmazott céljaink teljesülését. Nagyon fontos számunkra az is, hogy budapesti központunkban egy közel 100 fős ESS csapat dolgozik azon, hogy elsősorban nyugat-európai ügyfeleinknek hatékony segítséget nyújtsanak a károsanyag-kibocsátásuk csökkentéséhez” - hangsúlyozta Veres Zsolt, a Schneider Electric magyarországi cégvezetője.

 

A Schneider Electric emellett megerősíti hozzájárulását az SDG17-hez, azáltal, hogy csatlakozik a Business Ambition for 1.5°C kezdeményezéséhez és a Global Compact LEAD csoporthoz.

 

A Schneider Electric fenntarthatósággal kapcsolatos lépéseiről és a cég termékeiről bővebben a http://sdreport.se.com oldalon olvashat.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38