Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

forrás: Prím Online, 2020. április 3. 18:00

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

A járvány idején a személyes kontaktusok tiltása, illetve háttérbe szorulása miatt a digitalizáció bámulatos ütemben gyorsult fel, a távmunkától a távoktatáson át az online rendelésekig, számos területen. A készpénzforgalmat egyébként is évek óta igyekeznek visszaszorítani a piaci szereplők, azonban ennek most különös jelentősége lett a járvány megfékezésében, hiszen a bankjegyek, érmék és a kapcsolódó infrastruktúra (például az ATM-ek) kiváló terepe a fertőzés átadásának.

 

A Viber üzenetküldő alkalmazásban pénz azonnali átutalását lehetővé tevő Moneytou magyar fejlesztői ezért úgy érezték, hogy a jelen helyzetben a már meglévő és a jövőbeli felhasználókért azzal tehetnek a legtöbbet, ha a tranzakciós díjakat egyelőre május 31-ig eltörlik. A Moneytou tavaly kezdte meg működését Magyarországon, heteken belül már az ötödik országban indul el a régiónkban. Az akciónak várhatóan lesz szerepe a szolgáltatás további népszerűsítésében is, ám a jelentős költségei miatt egyelőre elsőként csak Magyarországon vállalja magára a tranzakciós díjakat a szolgáltatást üzemeltető NeoPay Kft.

 

 

A Viberen elérhető gyors fizetési lehetőség elsősorban magánszemélyek körében népszerű, de kisvállalkozók is előszeretettel használják. A Moneytou-val bármilyen Viber felhasználó küldhet pénzt más viberezőnek, mindenféle érzékeny adatok megadása nélkül, ezért tízezres nagyságrendben regisztráltak az indulás óta eltelt néhány hónap alatt a felhasználók. A pénzmozgás a felhasználók bankszámlái között bankkártyáikon keresztül történik, tehát sem a Viber, sem a Moneytou kisalkalmazás, sem pedig a NeoPay nem kezel közvetlenül pénzt. A Moneytou fő támogatója a Mastercard, de természetesen más kártyatársaságok felhasználóival is tökéletesen működik. 

 

„Jelen helyzetben három legnagyobb előnyünk, hogy a felhasználóknak nem kell készpénzzel érintkezniük, azonnal teljesíthető az utalás, és mindezt anélkül, hogy bármi olyan adatot megadnánk a másik félnek, amitől vonakodnánk.” – mondja a NeoPay ügyvezetője, Benda Gergely. A Moneytou így minden olyan helyzetben alkalmazható, amikor kétszer is meggondolja az ember, hogy a tárcájáért nyúljon: legyen az alkalmi ételkiszállítás, baráti kölcsön, vagy netes használtcikk, vagy szolgáltatás vásárlása. Ráadásul a NeoPay nem tesz különbséget a meglévő ügyfelei által lebonyolított napi több száz tranzakció és az akció során csatlakozó új felhasználók átutalásai között, így akár hárommillió magyar Viber felhasználó élvezheti a díjmentes átutalás előnyeit. Az érdeklődők a Viberen a GIF+ menüpont alatt találják a Moneytou-t a többi bővítmény között. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36