Ezért jó nyáron lakást vásárolni

forrás: Prím Online, 2020. május 15. 11:14

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

Ingatlanvásárlás nyáron: kevesebb meglepetés

 

Ha nyáron vásárolunk, jó eséllyel nappali fényben tekinthetjük meg a kiválasztott házat. Ez igenis sokat jelent! A melegben kiderül, hogy a nedves érzetet valóban csak annak köszönhetjük, hogy már régen nem fűtik az üresen álló szobát, esetleg valamilyen más probléma van. 

 

Száraz, meleg időben könnyen ellenőrizhetjük a tetőt, a pincét, a padlást. Van idő arra, hogy felmérjük, mi a helyzet a kertben, a melléképületekben. Könnyebb felmérni, milyen állapotban vannak a házbéli és házon kívüli berendezések. 

 

Az Ingatlannet.hu szakemberei azt tanácsolják, ha csak tehetjük, halasszuk a naposabb időre a vásárlást. Ekkor nagyobb a választék, és jó eséllyel fogunk ki jobb lakásokat. A munkahelyeken ebben az időszakban általában sokkal kisebb a terhelés, sokaknak ilyenkor jut ideje megszervezni az ingatlan eladását, a kiköltözést. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb eséllyel kapunk kitakarított, tényleg azonnal birtokba vehető ingatlant.

 

Megússzuk a fűtésszezont

 

Ha időben sikerül megvásárolni a lakást, akkor megúszhatjuk azt, hogy az ingatlan egy télen át fűtetlenül álljon. A hidegben egy lakás állaga sokat romolhat. Szellőztetés, gondoskodás nélkül a ház könnyen kihűlhet, penészedhet, ez jelentősen ront az élményen. 

 

Nyáron nem sürget bennünket semmi: van időnk ellenőriztetni a fűtést, a vizet, az elektromos hálózatot. Nincsen kellemetlenség abból, ha az első fagyokat a hideg lakásban kell tölteni. Lebonyolíthatjuk az ablakcserét is, így a hidegebb évszakot már legalább nagyjából felújított lakásban tölthetjük. 

 

Könnyebb a költözés

 

Nyáron nem kell a csúszós utakon cipekedni, aggódni az eső és a hó miatt. Ebben az időszakban többen vannak szabadságon, könnyű segítséget találni és gyorsabban lebonyolítani a költözést. Ha kertes ingatlant vásárolunk, a bútorokat jó eséllyel tudjuk néhány napig szabad téren vagy a teraszon tárolni. Egyszerűbb a takarítás, ha nem kell napokat várni a száradásra. 

 

Egyszerűbb a dolgunk azért is, mert lényegesen kevesebb ruhadarabra van szükségünk: míg télen kabátot, sapkát, sálat hordunk, nyáron valószínűleg néhány shortra, pólóra lesz csak szükségünk. A dobozolós időszakban ez hatalmas megkönnyebbülést jelent. 

 

A nyári lakásvásárlás kiváló ajándék egy végigdolgozott őszi-tavaszi időszak után. A hosszú nyári napok lehetőséget adnak arra, hogy kényelmesen élvezzük a környezetet. Miért ne szerezhetnénk magunknak örömet egy új otthon megtalálásával?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05