Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 31. 09:58

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a  világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

A 2021-es eJOI-t Románia rendezte meg augusztus 24. és 28. között, de a globális járványhelyzet miatt a diákolimpikonok az interneten keresztül kapcsolódtak be a versenybe.  Idén összesen nyolc magyar diák vett részt a két delegációban: négyen hivatalos meghívottként, négyen pedig gyakorló csapattagként kapcsolódtak a megmérettetésre Miskolcról. Mindkét delegáció tagjait a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának munkatársai készítették fel a versenyre.

 

 

Az eJOI 2021-en érmet szerzett mind a négy hivatalosan induló magyar diákolimpikon:

●  Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmes lett, a 4. helyen végzett (A versenyre Csató Endre, az online részvételnek helyszínt biztosító gimnázium informatikatanára készítette fel.)

●  Németh Marcell, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az ezüstérmet érő 27. helyen végzett

●  Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója a bronzérmet érő 30. helyen végzett

●  Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója ugyancsak a bronzérmet érő 35. helyen végzett

 

Az eJOI-ba nem hivatalosan, gyakorlóként bekapcsolódó diákok közül Jenei Marcell (Szent László Katolikus Gimnázium, Kisvárda) a 39. helyen végzett, amely ugyancsak bronzérmet ért a diákolimpia honlapján elérhető hivatalos eredménylista szerint.

 

A nem hivatalos versenyzők közül Vámosi Bendegúz Péter (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium) az 55. helyezettel, Zsömböly Balázs (Szent István Gimnázium) a 81. helyezettel, Juhász-Molnár Erik (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) pedig a 96. helyezettel egy szinten végzett.

 

Az eJOI a tizenöt és fél éves vagy annál fiatalabb diákok informatikai versenye – jó eséllyel sokuk nevével találkozhatunk majd a következő évek megmérettetésein, így a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI 2023) is. A számítógép atyjának tartott Neumann János születésének százhuszadik évfordulójának évében a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát Szegeden fogják megrendezni a Digitális Jólét Nonprofit Kft., a Szegedi Tudományegyetem, és a Neumann Társaság  együttműködésében.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38