Az LG termékdizájnjait 24 díjjal honorálták

forrás: Prím Online, 2023. április 11. 13:49

Az LG Electronics (LG) az idén a Red Dot Awardon összesen 24 elismerést szerzett, ezen belül pedig a gamereknek szánt innovatív, hajlítható LG OLED Flex televízió a Best of the Best díjat érdemelte ki.

Az LG OLED tévék 2013-as első megjelenésük óta kivétel nélkül minden évben díjazottak voltak a Red Dot Design Awardon. A világ első hajlítható 42 hüvelykes OLED tévéjét, az LG OLED Flexet a fogyasztók körében végzett széleskörű felmérés eredményeinek figyelembevételével tervezték, így a készülék minden eddiginél nagyobb mértékű testreszabhatóságot biztosít, hiszen a felhasználók húszféle görbületi szint közül választhatnak. A televízió emellett számos, kifejezetten játékhoz tervezett funkcióval is rendelkezik: ilyen többek között az állítható hátsó megvilágítás, valamint az intuitív felhasználói felület, amelynek segítségével kényelmesen kezelhető a készülék. 

 

 

A most díjazott számos termék közé tartozik az LG upgrade-elhető, fejleszthető háztartási gépeinek kategóriáját képviselő MoodUP hűtőszekrény is. A készülék színváltó LED ajtópanelekkel és beépített hangszórókkal rendelkezik, ezzel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy változatos színekkel és hangokkal, zenékkel dobják fel a konyhájuk hangulatát. 

 

A Red Dot innovativitást elismerő díjának nyertesei közé tartoznak a legújabb LG Styler ShoeCase és ShoeCare cipőápolási megoldások, valamint az LG PuriCare Aero Furniture, vagyis a vállalat asztalba épített légtisztítója. 

 

 

A Red Dot a világ legrangosabb formatervezési versenyeinek egyike, ahol termék- és kommunikációs dizájnokat, illetve dizájnkoncepciókat értékelnek. Az idén 51 országból mintegy 20 000 terméket neveztek a résztvevők.

 

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy innovációinkat a világ egyik legjobb formatervezési díjprogramja, a Red Dot is elismerte" – mondta Hwang Sung-gul, az LG Electronics vállalati formatervezési központjának vezetője. "Ezek a díjak különösen sokat jelentenek számunkra, mert igazolják azt a meggyőződésünket, hogy a vásárlói érték, valamint az újdonság és az egyediség olyan termékeken és szolgáltatásokon keresztül jön létre, amelyek tükrözik vevőink elvárásait."

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50