Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 22:27

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

Merre indulhatunk?

 

Nagy valószínűséggel nem leszünk maximálisan elégedettek a helyzettel, ugyanis döbbenetesen magas árakon próbálnak többnyire rossz vagy közepes állapotú, esetleg látványban feltuningolt épületeket értékesíteni. Egy igazán jó ingatlant találni, a megfelelő helyen, kifizethető áron és durva meglepetések nélkül: ma már nagyon nehéz vállalkozás.

 

Gondolkodhatunk abban is, hogy telket veszünk, illetve a meglévőre építkezünk. Ám ez hatalmas beruházás, számos buktatóval és rizikós szituációval karöltve. Az EcoModul azonnal szállítható mobilházaival azonban a negatívumokat teljesen elkerülhetjük.

 


 

A könnyűszerkezetes építkezés előnyei

 

Sokféle lehetőségünk nyílik, ha elhatározzuk magunkat, hogy a hagyományostól eltérő építkezési módszert választunk. A legkézenfekvőbb ezek közül a konténerház, amely ma már egy modern és innovatív épületet jelent, amelyet adott esetben akár teljesen a saját elképzeléseinkre formálhatunk, hiszen a modulokat igényeink szerint variálhatjuk.

 

A helyszínen gyakorlatilag nincs különösebb teendőnk, a szokásos előkészületek közül is eldönthetjük, hogy mi az, amire nekünk konkrétan szükségünk van. Például kell-e elektromos hálózat, vagy szigetüzemű napelemes rendszer fogja az energiát szolgáltatni? Nélkülözhetetlen-e a csatornázás, vagy inkább kutat fúrunk és emésztőt használunk? Szeretnénk-e hagyományos alapozást, vagy megőriznénk az ingatlan mobilitását a talajcsavaros rögzítéssel?

 

Az építkezés helyszínén akár minimális rákészülés mellett, szinte pillanatok alatt telepíthető a telekre kiszállított konténerház.

 

A funkció csak rajtunk múlik!

 

Annak ellenére, hogy még mindig sokan asszociálnak a nyaralásra, ha azt hallják, hogy mobilház, a mai modellek már minden igényt kielégítenek. A négy évszakos épületekben modern alumínium nyílászárók vannak, dupla üvegezéssel, míg a falakba a legújabb PIR hőszigetelés kerül. Ezek együttesen képesek garantálni, hogy a beltér pillanatok alatt felmelegíthető, illetve lehűthető legyen, és a kialakított hőmérséklet hosszú időn keresztül meg is tudjon maradni a falakon belül.

 

Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik a mobilházakat akár állandó lakhatásra is. Az önálló életet kezdeni vágyó fiatalok tökéletes első otthonai lehetnek, de használhatjuk vendégháznak vagy hétvégi házként is. Nagyszerű ötlet kiállítóteremnek, üzlethelyiségnek vagy akár irodának is.

 

A döntés kizárólag a miénk, a lehetőség azonban benne van minden konténerházban, hogy gyorsan, kedvező áron és bosszankodás nélkül létesítsünk képükben egy új ingatlant a magunk számára.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50