Három új mobil nyomtatási megoldás a Samsungtól

forrás: Prím Online, 2013. július 23. 10:58

A Samsung három olyan megoldást mutatott be, melyek segítségével már mobileszközről is lehet nyomtatni, akár egy érintéssel is: egy táblagépekre és okostelefonokra elérhető mobil nyomtatási alkalmazást, egy az operációs rendszerbe beépített „nyomtatás” funkciót, valamint a Samsung új nyomtatóiba integrált NFC-technológiát.

„A mobil nyomtatás egyszerűsítésért már 2010-ben, a GALAXY Tab bevezetésénél elkezdtük. Azóta egyre több olyan megoldást fejlesztettünk ki, melyek a felhasználók számára lehetővé teszik, hogy vezetékek nélkül csatlakoztassák okostelefonjaikat és táblagépeiket a nyomtatóinkhoz” – mondta el Joosang Eun, a Samsung nyomtató üzletág értékesítési- és marketing csoportjának alelnöke.  

 

A GALAXY S4 készülék mellett a mobil nyomtatási megoldásokat a felhasználók például a GALAXY S II, a GALAXY S III, a GALAXY Note, a GALAXY Note II, valamint a GALAXY Tab készülékeken is kipróbálhatják.

 

Samsung MobilePrint App

 

A Samsung MobilePrint App-ot azok a felhasználók is letölthetik, akik nem rendelkeznek Samsung okostelefonnal vagy táblagéppel, így ugyanúgy használhatják készülékeiket arra, hogy képeket, e-maileket, weboldalakat, vagy akár Google dokumentumokat, PDF fájlokat és Microsoft Office dokumentumokat nyomtassanak ki. Az alkalmazás a piacon egyedüliként képes fax küldésére is, valamint egy Samsung multifunkciós nyomtató közbeiktatásával a beszkennelt képek közvetlenül a mobilra küldhetők vele.

 

Mobil nyomtatás egy érintésre

 

Az asztali számítógépeken a nyomtatás gyakran időigényes folyamat, például telepíteni kell a meghajtót és a szoftvereket. A Samsung mobil eszközeiről azonban rendkívül egyszerűen és gyorsan lehet nyomtatni, a felhasználóknak csak annyit kell tenniük, hogy megnyomják a „nyomtatás” gombot készülékük menüjében. A beépített nyomtatási funkciónak köszönhetően ezek az eszközök automatikusan észlelik a közelben lévő Samsung nyomtatókat, így azonnal nyomtathatók a képek, e-mailek és weboldalak, vagy akár a Samsung saját SMemo és SNote alkalmazásainak oldalai is. Ugyanakkor számos további lehetőség is választható: megadható a nyomtatandó példányszám, beállítható a kétoldalas nyomtatás, a színek, a dokumentum mérete és tájolása, valamint a dokumentum típusa is.

 

A világ első színes lézernyomtatója NFC támogatással

 

A Samsung nemrégiben bemutatott NFC-képes színes lézernyomtatóinak köszönhetően a felhasználók hamarosan úgy is nyomtathatnak, hogy a mobilkészüléküket csak egyszerűen hozzáérintik egy Samsung nyomtatóhoz. Az NFC-képes okostelefon és a szintén NFC-képes nyomtató összeérintésével a két eszköz automatikusan kapcsolódik egymáshoz, és bármilyen további beállítás nélkül elkezdődhet a nyomtatás. Ezzel a biztonságos és kényelmes megoldással a felhasználók képeket, dokumentumokat, e-maileket és webes tartalmakat is néhány egyszerű, gyors lépéssel kinyomtathatnak.

 

A Samsung új mobil nyomtatási megoldásainak főbb jellemzőit ebből a táblázatból tudhatod meg.

 

 

Infografika letöltése teljes méretben: NFC Printer_Infographics.jpg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36