Érkezik a Facebook hírolvasó alkalmazása, a Paper

Az app először iOS-en debütál

Czipperer Dia, 2014. január 30. 17:02

A népszerű közösségi oldal, a Facebook megalkotta saját hírolvasó applikációját, a Papert, amely elsőként iOS készülékeken debütál az Egyesült Államokban a jövő hét folyamán.

A Facebook hírolvasó alkalmazása, a Paper ismerőseink megosztásából készít az olvasóknak egy teljes képernyős magazinos elrendezést, amelyet nem zavarnak hirdetések és semmi egyéb, csak a tartalom (szöveg, képek és videók) van jelen. Vagyis az üzenőfalunk egy változatos tartalommal teli, olvasható portállá alakul át, amely sokkal átláthatóbb, mint az üzenőfal, ahol csak a tartalmak egy kis részével találkozunk nap mint nap.
 

 

Az alkalmazással tematikus hírválogatásokat is lehet majd olvasni különféle témákban: többek között sport, hírek, állatok, üzlet, ételek stb. Itt feltehetően a hashtageknek is nagy szerep jut majd abban, az adott tartalom éppen hova sorolódik. A Papert  a felhasználók saját maguk is testreszabhatják az őket érdeklő témák alapján.

 

Az app a magazinos elrendezés miatt nagyon hasonlít a Flipboardhoz (lásd a videón). A cikkről cikkre váltás nagyon egyszerű, mindössze „swipe-olni” kell, csak az ujjunkat oldalra mozgatni, és már ugrottunk is a következő tartalomhoz: mintha egy újságot lapoznánk. A nagyméretű panorámaképeknél pedig a telefont csak adott irányba meg kell dönteni, és láthatjuk a képet saroktól sarokig, a fontos dologkra pedig ráközelíthetünk.

 

A Paper február 3-án mutatkozik be, elsőként az Egyesült Államokban, iPhone készülékeken.

 

 

Forrás: Engadget.com, Betanews.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59