Most épül a digitális jövő

forrás: Prím Online, 2017. november 28. 19:48

A T-Systems Magyarország ma rendezte meg immár hagyományosnak mondható, az ICT világ legújabb trendjeit bemutató konferenciáját, a Symposiumot. 

A rendezvényre közel 2000 meghívott vendég látogatott el, akik a plenáris előadások, a nyolc tematikus szekció, valamint a JövőTér nevű innovatív kiállító tér mentén betekintést kaphattak az iparág legfontosabb eredményeibe és újdonságaiba.  

 

A Symposium központi témája a digitális jövő építése volt. 

 

Intelligens eszközökre, új generációs hálózatra és a humán faktorokra épül a digitális jövő

Srini Gopalan, a Deutsche Telekom Európáért felelős igazgatósági tagja előadásában hangsúlyozta: „A digitalizáció minden iparágra jelentősen hat, már ma alapjaiban alakítja át az üzleti élet, a gazdaság és a társadalom minden területét. A bankszektorban, a biztosítás, a közlekedés, a szállítmányozás és a logisztikai iparágakban is számos példa mutatja, hogy a digitális transzformáció lehetőséget teremt új üzleti modellek alkalmazására. 2020-ra minden negyedik Euró online költés lesz. Célunk, hogy ügyfeleink elkötelezett partnereiként elősegítsük a vállalkozások, a városok és a közszféra felkészülését. A digitalizáció nem a távoli jövő, hanem része a mának.”

 

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója előadásában elmondta: „A digitális világ legújabb vívmányai, a jövőt meghatározó megoldások és szolgáltatások mögött minden eddiginél fontosabbá válik a konnektivitás, hiszen minden mindennel össze lesz kötve.  A fejlettebb gépek, eszközök és érzékelők közötti kommunikációhoz (Internet of Things), illetve a digitalizált ipari folyamatokhoz (Industry 4.0) a jelenlegieknél nagyobb teljesítményű hálózatok és új kommunikációs szabvány kell: gyorsabb átviteli sebességre, rövidebb válaszidőre, nagyobb kapacitásra lesz szükség. Az 5G a válasz a jövő kihívásaira. Az 5G a legkülönbözőbb iparágakban hoz minőségi változásokat és megnyitja az utat olyan új és létező technológiák, megoldások és üzleti modellek előtt is, mint az önvezető autózás, vagy a robotizált távműtétek. A Magyar Telekom partnereivel közösen motorja lesz ennek a fejlesztésnek.”

 

 

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója előadásában úgy fogalmazott: „Gyorsuló és folyamatosan változó világban élünk és ezek a változások hatással vannak mindannyiunk piacára.

 

A digitalizáció hatással van mindenkire és ez feladatokat, kihívásokat épít minden piacon. Sokaknak, sokféle definíciója van erre. Az enyém alapvetően úgy szól, hogy a digitalizáció, az okos módon összekapcsolódó világról szól. Ez egy SMART UNIVERSE. Ebben a tekintetben nem csak a technológiáról beszélek, hanem az emberekről, a különböző entitásokról. Nekik is kapcsolódniuk kell, amihez alázat, nyitottság, elhivatottság és kölcsönös bizalom szükséges. 

 

Európát már lehetőségünk van ide hozni, hiszen a Deutsche Telekom (DT) által támogatottan a T-Systemsnél került kiépítésre a DT Európa központi European Smart Solutions Centere. Ezáltal tudunk kialakítani ügyfeleink számára komplex és heterogén megoldásokat vagy éppen a már kialakított saját termékeket visszük ki a régiókba. Mindezt már teljes B2B szegmensben tudjuk megvalósítani, hiszen a T-Systems ügyfélköre az Enterprise szegmenstől egészen a SOHO-ig terjed 2017.november 1. óta. Ez is egy válasz a digitális változások indikálta piaci elvárásokra és ezzel több ponton hatékonyabb ICT kiszolgálást tudunk kialakítani.”

 

 

A Symposiumon bemutatott innovatív, saját digitalizációnkat támogató megoldásokon túl jelentették be, hogy a Magyar Telekom teljes Budapestre kiterjedő lefedettséggel elérhetővé tette a NarrowBand-IoT (NB-IoT) technológiát. Ez a költséghatékony, innovatív hálózati megoldás nagyszámú eszköz egyidejű, biztonságos és zavarmentes kommunikációját biztosítja. A hálózat lehetővé teszi az Internet of Things (IoT) alkalmazások széles körű hazai elterjedését. 

 

Diákoknak szól a második nap

Idén először T-Systems Jövőtér Campus címmel diákoknak szóló második nappal bővül a Symposium programja. A tavasszal indult Jövőtér program sorozat már hat egyetemre látogatott el országszerte, és mindenhol a digitális világ iránt érdeklődő fiatalokat szólította meg. Az év utolsó, egyben leglátványosabb Jövőterének a T-Systems Symposium ad otthont. A résztvevő középiskolások és egyetisták a vállalat legújabb fejlesztéseit ismerhetik meg, és megtudhatják, milyen lehetőségeket kínál a T-Systems a Y és Z generáció tagjainak, hiszen a digitális jövő kiépítésének kulcsfontosságú résztvevői lesznek- Az esemény házigazdája Kiss Imre youtuber, a Gameday iroda vloggere. 

 

Kiosztották az Év Projektje díjat

A Sympoisumon adták át az Év Projektje díjat, melyet idén OTP Bank Informatikai Szolgáltatás menedzsment (ITSM) megoldás bevezetése nyert.  Az Év Projektje díjra minden évben azt a három projekteket jelöli a cég, amelyek kiemelkedőek voltak, és szakmailag is valódi kihívást jelentettek. A nyertest a rendezvény mobilapplikációján keresztül, szavazással választották ki a Symposium vendégei. 

 

Az Év Projektje mellett Mohácsi László, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese három partneri díjat is átadott. A transzformációs partneri díjat a McAfee, a legnagyobb növekedés díjat a Hewlett Packard Enterprise, míg az innovatív partneri díjat az Avaya és a Nuance nyerte el. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38