Az LG egyetlen rendszerbe integrálja otthoni IoT platformját és okos háztartási gépeit

forrás: Prím Online, 2017. december 3. 09:58

A háztartási gépek vezető globális gyártójának számító LG Electronics új területre terjeszti ki az okos készülékek gyártása terén szerzett tapasztalatait: egy luxuslakóparkot kizárólag a dél-koreai gyártó okosmegoldásaival felszerelve építenek fel Szöul elővárosában. 

A tervek szerint 2021-re elkészülő, öt darab, egyenként 40 emeletes épületből álló Byeollae I’PARK Suite komplexum otthonaiban az LG legmodernebb okos készülékei kapnak majd helyet, a központi légkondicionálótól kezdve a hűtőkön, mosógépeken, szárítógépeken, mosogatógépeken át egészen a Styler ruhaápoló készülékekig. A lakástulajdonosok mindemellett további okos eszközökkel, például légtisztítókkal, robotporszívókkal is kiegészíthetik a rendszerüket, összekapcsolásukat pedig a hangvezérléssel is irányítható LG ThinQ Hub készülékével valósíthatják meg.

 

 

Az I’PARK Suite-hoz tervezett rendszer természetesen más gyártók okos készülékeivel is kompatibilis lesz, összhangban az LG azon stratégiájával, amely egy nyitott okos ökoszisztéma megalkotását és támogatását célozza. Egy okostelefonos alkalmazás segítségével a más gyártóktól származó eszközök is távirányíthatóak, de ugyanezzel az applikációval lehet a liftet hívni, az áramfogyasztást ellenőrizni, házhoz szállítást rendelni, parkolóhelyet keresni vagy az ajtó előtt álló vendégekkel kommunikálni.

 

„Az LG hosszú évek óta Dél-Korea okoseszköz-piacának vezető szereplője, ez a mérföldkőnek számító projekt pedig épp e tapasztalatunkra épül” — mondta Choi Sang-gyu, az LG dél-koreai értékesítésért és marketingért felelős elnöke. „Nem pusztán egy bemutatóról van szó, hanem annak élő, nagy volumenben megvalósított példájáról, hogy milyen lesz a jövő otthona.”

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59