Belépőjegyek biztonságos újraértékesítését biztosítja két magyar cég

forrás: Prím Online, 2018. április 21. 08:31

Közeleg a nyár és ezzel együtt a fesztiválszezon, amikor több ezer belépőjegy cserél gazdát az interneten Magyarországon is. 

Sokan még mindig a közösségi médián keresztül próbálnak túladni a feleslegessé váló tikettjeiken, azonban ez az ellenőrizetlen módszer visszaélésekre ad lehetőséget. A TIXA online jegyáruház és a Tickething netes jegypiactér együttműködése megreformálja az online jegyértékesítést.

 

Magyarországon is népszerű az online jegyvásárlás: egyre többen vásárolják meg koncert-, fesztivál-, színház- és egyéb belépőiket az interneten. A TIXA, az egyik vezető hazai webes jegyáruház idén például 400.000 jegy értékesítésére számít, míg 2014-ben, a cég indulásának évében, ez a szám még „csak” 27.000 volt.

 

Mindenkivel előfordult már, hogy jó előre megvette belépőjegyét egy eseményre az interneten, de aztán végül mégsem tudott elmenni a rendezvényre. E problémára kínál megoldást a Tickething, amely Magyarországon elsőként indított ellenőrzött és biztonságos lehetőséget a jegyek másodlagos értékesítésére. A 2016-ban indult szolgáltatásnak Magyarországon már 20.000 regisztrált felhasználója van, bizonyítva, hogy komoly igény mutatkozik a biztonságos másodlagos jegyértékesítés iránt. A GB & Partners kockázati tőkealap-kezelő cégnek, illetve további pénzügyi és szakmai befektetőknek köszönhetően a magyar cég szolgáltatása már Európa számos országában elérhető. Az oldal jelenleg 40.000 európai eseményre kínál jegyértékesítési lehetőséget, de a nemzetközi terjeszkedéssel – amelyet az MFB csoporthoz tartozó Hiventures tavaly októberi 150 millió forintos befektetése is segíti – ez a szám dinamikusan bővül. 

 

Harc a jegyüzérek és csalások ellen

A TIXA és a Tickething a visszaélések kiküszöbölése és a biztonságos jegy-újraértékesítés érdekében kötött partneri együttműködést. A felek egyedülálló rendszert alakítottak ki a TIXA-n vásárolt jegyek újraértékesítésére: amennyiben valaki feleslegessé vált belépőjét a Tickethingen keresztül eladja, akkor a TIXA az eredeti jegyet érvényteleníti, és teljesen új jegyet állít ki az új vevőnek.

 

„A TIXA-val való együttműködésünknek két fontos előnye van. Egyrészt azok, akik magánszemélytől veszik meg jegyüket, teljesen új, személyre szóló jegyet kapnak, az eladó eredeti jegyét a TIXA érvényteleníti, így a visszaélés lehetősége teljesen kizárt.  Másrészt az új rendszer a jegyértékesítőknek is kedvez, hiszen a Tickething az eladást követő első munkanapon már továbbítani fogja ez eladónak a jegyek árát, nem kell visszatartania azt az eseményt követő első munkanapig” – fogalmazott Töreky Bence, a Tickething ügyvezetője. 

 

Varga Balázs, a TIXA alapítója hozzátette, hogy az együttműködés azért fontos számukra, mert ezzel még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek.  

 

„A helyszínek és a szervezők szempontjából is lényeges, hogy minél kisebb legyen a „no show arány”, azaz a nem megjelentek száma. Tapasztalataink szerint műfajonként és árkategóriánként is erősen változik e mutató, de még a 20-30.000 Ft-os kategóriában is bőven van rá példa. A Tickething egyszerűen kezelhető, mobilról is jól használható és biztonságos megoldást kínál ezekre az esetekre, amivel a rajongótól a produkcióig mindenki jól jár. Fontos szempont az is, hogy egy ilyen megoldás hidat teremt az elsődleges és a másodlagos piac között, büszkék vagyunk arra, hogy közösen tudunk példát mutatni a hazai piacnak" – fűzte hozzá Varga.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38