Hálózatfigyelés mesterfokon

forrás: Prím Online, 2018. október 17. 09:50

A felhő alapú SecuReporter-el a kis- és középvállalkozások már alkalmazáson keresztül is figyelhetik hálózatukat és bármikor, bárhonnan reagálhatnak az esetleges kibertámadásokra.

A kibertámadások által okozott veszteség globális mértéke 2021-re eléri az évi 6 trillió dollárt, ezért a hálózatok bebiztosítása a jelen egyik kulcskérdése. A kis- és középvállalkozások a kevésbé kiépített hálózatbiztonsági infrastruktúra miatt még a nagyvállalatoknál is sebezhetőbbek, ezért számukra kreatív, azonnali megoldást jelentő védelmi eszközökre van szükség. A tajvani Zyxel erre az igényre reagálva elindította SecuReporter szolgáltatását, egy felhő-alapú biztonsági monitoring és elemző rendszert, amivel egy alkalmazáson vagy online platformon is figyelhetők a fenyegetések, és kivédhetők az esetleges kibertámadások is.

 

A megosztott hálózatok biztonságához kapcsolódó szolgáltatások egy bonyolult és költséges tételt jelentenek. Annak érdekében, hogy mérettől, költségvetéstől és erőforrásbeli korlátoktól függetlenül minden cég biztonságba helyezhesse hálózatát, a Zyxel Communications elindította SecuReporter szolgáltatását, egy felhő-alapú biztonsági monitoring és elemző megoldást. A SecuReporter forgalomra és fenyegetésekre vonatkozó információival a felhasználók kellő időben reagálhatnak a felmerülő veszélyekre, a hálózatuk épségének fenntartása érdekében.

 

“Iparági becslések szerint a kibertámadások által okozott veszteség mértéke 2021-re eléri az évi 6 trillió dollárt, egyszerűen senki nem engedheti meg magának, hogy ne biztosítsa be vállalkozásának hálózatát” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. „Azonban a legtöbb olyan megoldás, amely a hálózat forgalmának nyomon követésére és elemzésére szolgál, olyan magas áron érhető csak el, hogy sok vállalkozás nem fog tudni befektetni egy ilyen biztonsági tételbe. Felhő alapú SaaS-ként (szoftver, mint szolgáltatás) a SecuReporter azonban valóban megfizethető, mivel nem igényel komoly infrastrukturális beruházást.” – tette hozzá.

 

 

Azonnali védekezés

A SecuReporter elemző- és riport eszközök átfogó skáláját kínálja. Segítségével a rendszergazdák azonnal észlelhetik a biztonsági fenyegetéseket, és megtehetik a megfelelő védekezési intézkedéseket. Emellett az erre vonatkozó adatforgalom és felhasználói viselkedéselemzést térkép-alapon követheti nyomon, a több telephellyel rendelkező hálózatok gyors és könnyű áttekintésére. A SecuReporter adatainak és információinak rögzítése és megosztása ugyancsak egyszerű, a riportok pedig testreszabhatók. A SecuReporter az online felület mellett az alkalmazáson keresztül is azonnali értesítést küld a rendszergazdák mobileszközére, akik így proaktívan képesek nyomon követni a hálózat állapotát, és valós időben észlelhetik a támadásokat.

 

Telitalálat a kisvállalkozásoknak

A SecuReporter adatait a kis- és középvállalkozások is képesek könnyen értelmezni és használni. Pár kattintás után megtalálja, ki a hibás például az alacsony sebességért, legyen szó videó streamelésről, vagy bármilyen egyéb túlzott adathasználatot mutató felhasználóról. Mindemellett a rugalmas személyes adatvédelmi beállításokkal a GDPR-nak és egyéb adatvédelmi szabályoknak is megfelel. A SecuReporter először a Zyxel csúcstechnológiás ATP megoldásához lesz elérhető, ezt követően pedig pár hónapon belül a Zyxel teljes ZyWALL sorozatához is hozzárendelhető. A ZyWALL felhasználók 30 napos ingyenes próbaverzióban tesztelhetik a SecuReportert, vagy előfizethetnek az éves díjra, amely akár 1.000 készüléket is támogat egy fiókon belül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38