Elérhető a ZENworks végpontfelügyeleti csomagjának legújabb kiadása

forrás: Prím Online, 2018. október 26. 09:29

A Micro Focus bejelentette, hogy elérhetővé vált a ZENworks 2017 Update 3. Az eszközfelügyeleti megoldáscsomag segítségével a vállalatok egyetlen központi felületről, egységesen kezelhetnek minden eszközt a vállalaton belül, beleértve a laptopokat, tableteket és okostelefonokat egyaránt. 

A friss kiadás új funkciókat tartalmaz az iOS és Android eszközök hatékonyabb menedzseléséhez. Emellett jobb skálázhatóságot és teljesítményt kínál, illetve egyszerűbb hozzáférést biztosít az adatokhoz és jelentésekhez, megkönnyítve ezzel az IT-szakemberek munkáját.

 

„Szakértőink szerint a végpontok kezelését és védelmét érdemes a kiberbiztonsági stratégia szerves részeként és egyik alappilléreként kezelni. Ehhez nyújt hatékony támogatást és naprakész funkciókat a ZENworks legfrissebb kiadása. A hibajavítások azonnali kezelése, a fejlett adattitkosítás, a VPN-re vonatkozó szabályok betartatása, valamint a konténertechnológiával elkülönítve óvott adatok és alkalmazások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetek nagyobb biztonságban tudhassák értékes erőforrásaikat” – mondta Hargitai Zsolt, a Micro Focus termékeket hazánkban képviselő Novell Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

 

 

A ZENworks segítségével egységesen, központosítva követhető, felügyelhető, konfigurálható és védhető a vállalati infrastruktúra minden végpontja és eszköze, beleértve a notebookokat, táblagépeket és okostelefonokat. 

 

A friss kiadásban található, megújult irányítópult még jobb rálátást biztosít az adatokra, ezzel is segítve az esetleges problémák gyorsabb azonosítását. A testre szabható megoldásban újabb irányítópultok is kialakíthatók a legfontosabb információk megjelenítéséhez és szűréséhez.

 

A csomag új funkciókkal segíti az iOS és Android rendszerű mobil eszközök védelmét. Az Android készülékek már Android Enterprise Work-Managed módban is kezelhetők anélkül, hogy külön Work Profilt hoznának rajtuk létre. Az okostelefonokon és tableteken így egyszerűen alkalmazhatók a házirendek, és csak az engedélyezett szoftverek futhatnak rajtuk. Az IT-szakemberek a megújult ZENworks segítségével a felügyeletük alá tartozó, ellopott vagy elveszített eszközök helyzetét is meghatározhatják. A ZENworks Reporting pedig mostantól mobil eszközökhöz kötött leltárriportok készítésére is alkalmas.

 

A Microsoft-alkalmazások kezelése is hatékonyabb és biztonságosabb az új csomaggal, mivel az mind a Microsoft Intune-alapú, mind az Office 365 programok esetében biztosítja az alkalmazásvédelmi szabályzatok betartatását. Ezáltal lehetővé tesz a hozzáférések ellenőrzését, valamit az alkalmazásokban használt adatok védelmét és akár törlését is. 

 

A hibajavítások kezelését megújult, diagramos megjelenítés és új szkennelési eljárások segítik, továbbá a compliance feltételek teljesítéséhez kötelező, illetve ajánlott frissítések listája is újratervezett felületen tekinthető meg. A rendszerfrissítések esetében pedig még jobban áttekinthetők az eltérően frissített eszközök közötti különbségek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38