Pop-up szelfikamerával is felszerelték az idei első Huawei újdonságot

forrás: Prím Online, 2020. január 15. 11:59

Új készüléket mutatott be a Huawei Fogyasztói Üzletága. A középkategóriát erősítő, tripla hátlapi kamerával felszerelt P smart Pro januártól kapható Magyarországon. A készülék hátlapján a 48 MP-es főkamera mellett egy 8 MP-es ultraszéles látószögű és egy 2MP-es mélységérzékelő kamera is helyet kapott. Az előlapon a különleges, 16 MP-es felugró szelfi kamera gondoskodik a kiváló portrék készítéséről. A P smart Pro notch nélküli Full HD+ kijelzővel, nagy teljesítményű Kirin 710F processzorral és egy erős akkumulátorral kerül a hazai boltok polcaira.

Mesterséges intelligencia a még jobb fotókért

A P smart Pro tripla hátlapi kamerarendszerének 48MP-es főlencséje több fényt képes befogadni, így javítja a képek tisztaságát, a kontrasztot és a felvételek részletgazdagságát is. A 8MP-es ultraszéles-látószögű lencse 120 fokos felvételek készítését teszi lehetővé, míg a 2MP-es mélységérzékelő kamera a Bokeh-fényképezésben segíti a felhasználókat. 

 

Emellett egy sor egyéb funkció szolgálja a fotózás élményét. Alacsony fényviszonyok között az Éjszakai Mód felerősíti a kép fényességét, így a megszokott minőségű képeket készíti. Az EIS (elektronikus képstabilizáció) segítségével a készülék minimalizálja az elmozdulást és az elmosódást, használatával sima és stabil képek készíthetők. A mesterséges intelligencia által támogatott képfelismerés 22 különböző témát ismer fel, emellett finomhangolja és optimalizálja a kép tárgyát és hátterét a tökéletes fotó elkészítése érdekében. Az AI által támogatott szépítő algoritmus azonosítja a fénykép alanyainak életkorát, nemét és bőrtónusát, majd egyénre szabott javaslatokkal és szépítő funkciókkal szolgál számukra.

 

A P smart Pro előlapi lencséje fényképezéskor egy másodperc alatt kiemelkedik, majd vissza is húzódik a telefonba. A felugró kamerát a Huawei saját fejlesztésű mechanikája működteti, amellyel a gyártó elegánsan oldja meg az előlapi kamera elhelyezését és bővíti ki a képernyő lehetőségeit. 

 

Notch és káva nélküli kijelző

A Huawei legújabb okostelefonja esetében a majdnem teljesen káva nélküli kialakítást választotta. A P smart Pro 6,59 hüvelykes kijelzőjén, nincsenek sem lyukak, sem notch, így valóban teljes képernyős hatást képes elérni. Az előlapi kamera, a fülhallgató és a fényszenzor áthelyezésével a készülék 19.5:9-es képarányúvá vált, így a 2340x1080 Full HD+ kijelző az okostelefon 91 százalékát teszi ki. A P smart Pro 85 százalékos színskálával rendelkezik, így 16.7-millió szín megjelenítésére képes. A közel teljesen káva nélküli látvány mellett a készülék vigyáz a felhasználó szemének épségére is: az okostelefon fejlett szemvédelem funkciója kiszűri a káros kékfényeket, így védi a szemet a kifáradástól. 

Android rendszer és erős akkumulátor

A Huawei P smart Pro egy 12 nm-es Kirin 710F chipkészletet kapott, amely nyolcmagos architektúrájával nagy teljesítményre és energiahatékonyságra képes. A készülék erős, 4000mAh-s akkumulátorral kerül a hazai boltokba.

 

Az okostelefon EMUI 9-1-es operációs rendszere EROFS technológiát használ, mellyel megtisztítja a készüléket a felesleges adatoktól, növeli az elérhető tárhely mennyiségét, és ezzel biztosítja az akadálymentes készülékhasználatot. A Huawei P smart Pro 6GB RAM + 128GB ROM tárhellyel érkezik, mely 512GB-re bővíthető.

Színek, árak és elérhetőség

A P smart Pro éjfekete és jégkristálykék színekben érkezik, utóbbi változat hátlapja a tizenöt réteges kialakításnak köszönhetően a fénnyel együtt változik. A készülék január 15-től kapható a Huawei magyarországi kiskereskedelmi partnereinél 119 990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36