Konferencia a digitális edukációról a Da Vinci TV-vel

forrás: Prím Online, 2020. január 22. 10:37

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? Mit jelent az élménypedagógia? Miért fontos a nyitottság a digitális módszerek felé, s melyek ezek közül a valóban hatékonyak? Hogyan emelhető be a digitális személet az osztályterembe? A Da Vinci TV digitális edukációs workshopján többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ január 30-án. A kezdeményezés kiemelt partnere a Telekom.

A diákok kommunikációs nyelve egyértelműen az online tér felé mutat. A felnőtteknek úgy kell tanítaniuk, hogy az élmény legyen, ehhez pedig a digitális tér már nem mellőzhető. Ráadásul megszűnik önálló tárgy lenni a mozgóképkultúra és médiaismeret, vagyis a médiahasználattal kapcsolatos kompetenciák erősítése a jövőben minden tantárgyat át kell, hogy szőjön. Ezért most különösen fontos, minél több pedagógus tanulja és tanítsa meg jól használni az okoseszközöket és tartalmakat. 

 

Az oktatási Da Vinci TV-csatorna ezért inspiráló szakmai eseményre hívja a pedagógusokat január 30-án délután. Az ingyenes workshop fókuszában a digitális oktatás áll. Szakmai "jó gyakorlatokkal", módszerekkel és újfajta pedagógiai szemlélettel várják a megújulni kész tanárokat, szakembereket. Emellett bemutatják az ősszel elindult Legyél Te is Da Vinci Tanár program eddigi eredményeit, pályamunkáit, illetve ismét lehetőséget biztosítanak a csatlakozásra. Exkluzív tartalmak, oktatási innovációk, és nem utolsó sorban tapasztalatcsere várja a tanárokat, óvodapedagógusokat, múzeumpedagógusokat és pedagógushallgatókat.  Minden résztvevő oktatási csomagot és exkluzív digitális hand outot kap.

 

„A 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák, úgy mint a kreativitás, az együttműködés, a problémamegoldó-készség és a digitális kompetencia fejlesztése elengedhetetlen. Emellett meg kell tanítani a tanulmányokhoz kapcsolódó ismeretszerzésre is használni az okoseszközöket.” - fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete. A Da Vinci Tanár konferencia szakértői közt tudhatja Balatoni Józsefet, alias Jocó bácsit is, akit az ország leginkább merész élménypedagógiai módszereiről ismer. „Előfordul, hogy nem tudom mindig a pontos választ, akkor csoportokban elővesszük a telefonokat, és megkeressük a helyes választ, és utána megfelelő kontextusba helyezzük. Én azt vallom, hogy az a jó, ha a gyerek kérdez, mert akkor involvált, motivált és érdekli, amit tanulunk. Hiszem, hogy el kell rugaszkodnunk kicsit a frontális, offline oktatástól.” – fogalmaz Jocó bácsi.

 

„Oktatási-ismeretterjesztő csatorna lévén ezúttal a pedagógusokat szólítjuk meg. Rendezvényünkkel szeretnénk motiválni az erre nyitott tanárokat, hogy hatékonyabban, és valóban élményszerű módon oktassanak.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media Gmbh. tulajdonos ügyvezetője. 

 

 

A konferencia előadói:

  • Joós Andrea, tanár, az Élménybiológia tudománynépszerűsítő felület megalapítója, főszerkesztője
  • Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelem tanár, Jocó bácsi világa megalapítója
  • Fegyverneki Gergő tanár, tréner, digitálispedagógia-szakértő, módszertanácsadó 
  • Tibenszky Moni Lisa, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete, a Felelős Szülők Iskolája alapítója

 

A Legyél Te is Da Vinci Tanár program kiemelt partnere a Telekom.

A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Felelős Szülők Iskolája.

Időpont: 2020. január 30. (csütörtök) 14:00 - 17:00

Helyszín: Magyar Telekom Székház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.)

Regisztráció: https://bit.ly/35Vk1O0

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38