A sokoldalú POCO X4 Pro 5G az idei MWC-n debütált

forrás: Prím Online, 2022. február 28. 19:49

A POCO új termékeket mutatott be a legjelentősebb nemzetközi mobilipari kiállításon, az MWC (Mobile World Congress) Barcelona 2022 eseményen: a POCO X4 Pro 5G és a POCO M4 Pro telefonokat. Az MWC megújult fókusszal és lendülettel, a legújabb innovációk átfogó bemutatásával hangol az előttünk álló évre. A mostani volt a POCO első hivatalos bemutatkozása az MWC-n.

A POCO X4 Pro 5G a márka legújabb okostelefonja, amely fiatal tech-rajongók számára nyújt prémium kategóriás élményt. A telefont olyanoknak szánják, akiknek egy mindennapi megpróbáltatásokat jól tűrő készülékre van szükségük. Az olyan kiemelkedő funkciókkal, mint a 120 Hz-es AMOLED kijelző, a 108 MP-es es kamera, a Snapdragon 5G processzor és a 67 W-os turbótöltés, a POCO X4 Pro 5G a mindennapi használathoz, a játékhoz és a professzionális fotózáshoz egyaránt csúcsteljesítményt biztosít. A POCO M4 Pro a gyakran úton lévőknek kínál remek kikapcsolódást, hiszen kettős hangszóróval ellátott 90 Hz-es AMOLED kijelzővel rendelkezik, nagy teljesítményű, MediaTek Helio G96 által meghajtott, 64 MP-es nagyfelbontású fő kamerája van, és természetesen jár hozzá a 33W-os Pro gyorstöltő is. 

 

"Ez a bejelentés kulcsfontosságú lépés, valódi mérföldkő márkánk számára. Mi a POCO-nál arra törekszünk, hogy felülmúljuk az ügyfelek elvárásait, és mindent megteszünk azért, hogy a legjobb élményt nyújtsuk, megfizethető áron" – mondta Kevin Qiu, a POCO Global vezetője. "A POCO X4 Pro 5G-vel egyértelműen iparági szintű standardot állítottunk fel ebben a szegmensben, és ezekkel a kiemelkedő, zászlóshajó-szintű funkciókkal valóban új szintre emeltük a felhasználói élményt. Azok, akik kiemelkedő felhasználói élményt keresnek, és a telefonjukra sokoldalú szórakoztató központként is tekintenek, a POCO M4 Pro-ban bizonyosan megtalálják a számításukat, ráadásul verhetetlen áron."

 

POCO X4 Pro 5G: Maxold ki a mindennapokat egy zászlóshajó-szintű készülékkel 

A POCO X4 Pro 5G nagyméretű, 6,67 hüvelykes AMOLED DotDisplay képernyője nemcsak a szemet vonzza, hanem a paraméterei is meggyőzőek: a 120 Hz-es frissítési frekvencia zökkenőmentes és magával ragadó, élethű vizuális élményt nyújt. Ez az első alkalom, hogy a POCO az X-sorozatban AMOLED-et alkalmaz. Mindez a 360 Hz-es érintés-mintavételezési frekvenciával együtt azt jelenti, hogy az okostelefon pillanatok alatt reagál minden mozdulatra. Minden görgetés, húzás vagy váltás a képernyőn késleltetés nélkül megy végbe. A DCI-P3 széles színskálának köszönhetően pedig minden szín élénk és szemkápráztató.  A 2400 x 1080 FHD+ felbontású AMOLED kijelző automatikusan képes a környezetéhez igazítani a fényerejét. Ráadásul az SGS Eye Care tanúsítvánnyal a POCO X4 Pro 5G képernyője a hosszú játékmenetek során is kíméli a felhasználók szemét.

 

 

A POCO X4 Pro 5G nagy teljesítményű 108 MP-es fő kamerájának lelke a hatalmas érzékelő: ez 1/1,52"-es méretével a világ egyik legnagyobb felbontású szenzora, amelyet először használnak a POCO-nál. Az érzékelő 9:1 arányú pixel binning (képpont-összegző) technológiával a tisztább és élesebb képért több fényt rögzít, és minden felvételből a legtöbbet hozza ki.

 

 

A készülékhez egy 8 megapixeles ultraszéles lencse és egy 2 megapixeles mikrokamera is tartozik, míg az előlapon egy 16 megapixeles kamera található. Akár a hófödte hegyek tetején, akár a belváros szívében vadászol a legjobb felvételekre, vagy egy spontán szelfihez van kedved, a POCO X4 Pro 5G minden jelenetet pontosan és tisztán rögzít. Számos egyedülálló funkcióval rendelkezik: ilyen például a panoráma szelfi, amivel mindenkit a közös képbe lehet fogni, akkor is ha nagy a társaság. Emellett lassított felvételt, kettős videót, time-lapse videót, szupermakrót, filmszűrőket és kaleidoszkópot is kínál a készülék, hogy életet és egy csipetnyi izgalmat leheljen minden felvételbe, amire garantáltan mindenki felkapja a fejét, ha megtekinti őket.

 

 

A készülék belsejében egy 6 nm-es gyártástechnológiára épülő Snapdragon 695 5G processzort találunk, amely a csúcskategóriás sebességet és hatékonyságot biztosítja. A többmagos CPU két Arm Cortex-A78 magot takar, amelyek akár 2,2 GHz-es sebességre is képesek. A 8 GB RAM mellett a POCO X4 Pro 5G a Dynamic RAM Expansion Technology révén a 256 GB ROM-ból további 3 GB-ot alakíthat ki, így ideális a szaggatásmentes mobiljátékokhoz, és zavartalan 5G-képes felhasználói élményt nyújt.

 

 

A hatalmas, 5000 mAh-s akkumulátorral a felhasználók éjjel-nappal görgethetnek, böngészhetnek és játszhatnak, a kapacitás összességében több mint 15 órányi videó lejátszásnak, 25 órányi olvasásnak, illetve 191 órányi zenelejátszásnak felel meg. Ha a készülékből végül kifogy a szufla, pillanatok alatt újra akcióba lendülhetünk: a 67 W-os turbótöltésnek köszönhetően a POCO X4 Pro 5G mindössze 22 perc alatt 70%-os töltöttséget képes elérni – ami egy egyszerű kávészünet hossza –, és mindössze 41 perc alatt teljesen feltölthető. A POCO X4 Pro 5G emellett magával ragadó szórakozási élményt nyújt hangos és tiszta, sztereó hangzást biztosító kettős hangszóróival, valamint a Z tengelyű lineáris motorjával, amely erősebb rezgéseket ad az élesebb és pontosabb játék közbeni visszajelzés érdekében. Az okostelefon támogatja a vadonatúj MIUI 13 operációs rendszert is, amely új funkciókkal és teljesítményjavító tulajdonságokkal optimalizálja a felhasználói élményt.

 

 

 

POCO M4 Pro: véget nem érő szórakozás verhetetlen áron

A POCO M4 Pro egy olyan szórakoztató erőmű, amely verhetetlen ár-érték arányt, minőséget és teljesítményt ötvöz egy készülékben. A POCO M sorozat először kínál AMOLED DotDisplay kijelzőt, méghozzá 6,43 hüvelykes méretben. Ez 90 Hz-es frissítési frekvenciával és 180 Hz-es érintés-mintavételi frekvenciával rendelkezik, így nagyon érzékenyen reagál bármilyen interakcióra.

 

 

A DCI-P3 színskála minden színt életre kelt, a kijelző fényereje pedig akár az 1000 nitet is eléri. A készülék a zavartalan szórakozás érdekében automatikusan képes a környezethez igazítani a fényerőt, továbbá SGS tanúsítvánnyal rendelkezik mind az "Eye Care Display", mind pedig a "Seamless Display" kategóriában annak érdekében, hogy a hosszabb ideig tartó használat is kellemes élményt nyújtson. Az Olvasási mód 3.0 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy melegebb színhőmérsékletre váltsanak, így is csökkentve a szem terhelését, különösen éjszaka. A felhasználók az élethűség kedvéért papírtextúrát is hozzáadhatnak a szöveg hátteréhez. Mindez 2400 x 1800 FHD+ felbontáson fut, ami azt jelenti, hogy a felhasználók akadásmentes megjelenítést kapnak, akár vlogokat néznek, akár a közösségi médiát görgetik éppen, miközben a kép éles, élénk és színes marad.

 

 

Az M-sorozatban először debütáló 64 megapixeles, nagy felbontású fő kamerával ellátott hármas kamerarendszer éles, tiszta és részletes képeket készít. Ezt a hármast egy 8 megapixeles ultraszéles, 118°-os látószögű kamera egészíti ki, amely a nagy kiterjedésű tárgyak perspektívába helyezésére szolgál. A 2 megapixeles makro objektívvel pedig egészen közel kerülhetünk a mikrovilághoz, amelyet ritkán van lehetőségünk részletesen megvizsgálni. A hármas kamera olyan funkciókkal is rendelkezik – beleértve a lassított videót, a time-lapse videót és az éjszakai üzemmódot – amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy napjuk minden pillanatát kreatív módon és pontos részletességgel rögzítsék. A 16 megapixeles előlapi kamerával olyan szelfit lehet készíteni, amely a felhasználó legelőnyösebb arcát mutatja a világ felé.  

 

 

A POCO M4 Pro mindössze 179,5 g súlyú és 8,09 mm vastag, így ez az eddigi legkönnyebb POCO okostelefon. A könnyebb test azonban nem megy a sokoldalúság kárára. Emellett a POCO M4 Pro 33 W-os Pro gyorstöltése lehetővé teszi, hogy mindössze egy óra elteltével – ami épp elég egy ebédre – a készülék ismét teljes töltöttséggel rendelkezésre álljon. Ha időszűkében vagyunk, a POCO M4 Pro mindössze 10 percnyi töltésével is két órányi videólejátszásához elegendő energiával látja el a készüléket.

 

 

A POCO M4 Pro burkolata alatt egy nagy teljesítményű chipkészletet, a MediaTek Helio G96 dolgozik. A villámgyors 2,05 GHz-es, octa-core CPU és az ARM Mali-G57 MC2 GPU pedig elég teljesítményt biztosít a POCO M4 Pro-nak ahhoz, hogy felhasználójának a legjobb szórakozási élményt nyújtsa. A LiquidCool Technology 1.0 Plus gondoskodik arról, hogy a készülék ne forrósodjon túl akkor sem, ha a POCO M4 Pro hosszú ideig használatban marad. 

 

 

Amennyiben a 8 GB RAM nem lenne elég, a Dynamic RAM Expansion Technology lehetővé teszi további 3 GB átvitelét a 256 GB ROM-ból. A tárhely akár 1 TB-ra is bővíthető, ami azt jelenti, hogy akár 500 videó, 250.000 dal és 500.000 fénykép tárolására is alkalmas. A POCO M4 Pro magával ragadó hangzásáért kettős hangszóró felel, amit Z-tengelyes lineáris motor egészít ki az érzékeny haptikus visszajelzés érdekében. A teljesen új MIUI 13 pedig a stabil és kiemelkedő felhasználói élményt biztosítja.

 

Elérhetőség:

A POCO X4 Pro 5G három színben lesz kapható: Laser Black, Laser Blue és POCO Yellow. A készülék két tárhely variációval is kapható lesz: 6GB+128GB és 8GB+256GB.

A 6GB + 128GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 299€

A 8GB + 256GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 349€

A POCO M4 Pro három színben is kapható lesz: Power Black, Cool Blue és POCO Yellow. A készülék szintén két változatban lesz elérhető: 6GB+128GB és 8GB+256GB.

A 6GB + 128GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 219€

A 8GB + 256GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 269€

 

*Az árak és az elérhetőségek piaconként és értékesítési csatornánként eltérhetnek.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38