Új innovációkat és együttműködéseket jelentett be párizsi rendezvényén a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2024. április 15. 11:27

A mérnöki és működési adatokat integráló új platform, a háztartási energiamenedzsmentet új szintre emelő vezérlőegység, az elektromos autózás terjedését támogató töltők és szoftver – többek között ezeket az újdonságokat jelentette be a Párizsban rendezett „Innovation Summit World Tour” rendezvényén a Schneider Electric. A vállalat bejelentette a Sustainability Impact Award idei győzteseit, illetve egy új program elindítását is. 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat számos innovációt jelentett be az április 3–4-én Párizsban tartott „Innovation Summit World Tour” rendezvényén. Az eseményen arra is felhívták a figyelmet, hogy azonnali cselekvésre és folyamatos együttműködésre van szükség az energetikai átállás felgyorsítása és a klímaválság kezelése érdekében. A Schneider Electric 2016-ban indította útjára innovációs rendezvényét, amelyen a vállalat legújabb, az automatizálás, az elektromos áram használatára történő átállás és a digitalizáció jövője szempontjából meghatározó fejlesztéseit, megoldásait és partnerségeit mutatják be. 

 

„A 2023-ban tapasztalt rekordmértékű globális felmelegedés újabb ok, hogy felszólítsuk a vállalkozásokat világszerte arra, hogy fogjanak össze annak érdekében, hogy érdemi eredményeket érjünk el a klímaválság elleni küzdelemben. A technológia ma már rendelkezésre áll a kibocsátás drámai csökkentésére, és arra, hogy egyszerre biztosítsuk a fejlődést és a fenntarthatóságot. Csak az innováció és az együttműködés révén tudunk új, tartós hatást kiváltó lehetőségeket teremteni a digitalizáció, az elektrifikáció és a dekarbonizáció terén. Együtt képesek vagyunk a törekvéseket tettekre váltani” – hangsúlyozta Peter Herweck, a Schneider Electric vezérigazgatója. A cégvezető az Innovation Summit Paris résztvevői előtt tartott beszédében felszólította a különböző iparágak globális vezetőit, hogy gyorsítsák fel a digitális átállást, és a termelékenységi és fenntarthatósági célok elérése érdekében fogadják el a felkínált technológiát és partnerségeket.

 

Peter Herweck

 

Jövőformáló megoldások 

 

A Schneider Electric számos új megoldást mutatott be az „Innovation Summit World Tour” rendezvényen, amelyek célja, hogy támogassák a vállalatokat stratégiák kialakításában, a működésük digitalizálásában és szén-dioxid-mentesítésében, valamint a fenntarthatósági célkitűzéseik gyorsabb megvalósításában. 

 

– CONNECT: agnosztikus, végponttól végpontig tartó ipari intelligenciaplatform, amely integrálja a mérnöki és működési adatokat, hogy átláthatóságot biztosítson a teljes értéklánc és ökoszisztéma számára. Az ügyfeleket a Schneider Electrickel, az AVEVA-val, az etap-pal, a RIB-bel és egyéb szoftverszállítókkal összekötő CONNECT a mesterséges intelligencia és az intelligens digitális iker segítségével képessé teszi a vállalkozásokat a hatékonyság javítására és a felelősségteljes növekedés érdekében a fenntarthatósági törekvések megvalósítására. 

– Resi9 Energy Center: utólagosan felszerelhető, kompakt, intelligens elektromos vezérlőpanel otthonok számára, amely integrálható a meglévő panelekkel, biztosítva a biztonságos áramellátást és -elosztást. Ahogy egyre több otthonban használnak napenergiát, elektromos autókat és alakítanak ki mikrohálózatokat – és ezzel párhuzamosan nő az egyszerre fogyasztó és termelő (prosumer) ingatlantulajdonosok száma –, az elektromos panelek számára kihívást jelent a megnövekedett és összetett terhelés menedzselése. A Resi9 Energy Center zökkenőmentesen integrálódik a háztartási energiagazdálkodási rendszerekbe, hogy lehetővé tegye a vezérlést és a testreszabást az otthoni energiagazdálkodás optimalizálása érdekében.

– eMobility portfólió bővítése: Miközben a használatban lévő elektromos járművek száma gyorsan nő, globális szinten az ilyen autók tulajdonosainak mindössze 51 százaléka rendelkezik otthoni töltővel. A Schneider Charge korszerű otthoni töltési megoldást kínál, amely egyszerre robusztus, költséghatékony és egyszerűen telepíthető. A flotta- és töltőpont-üzemeltetők számára pedig az EcoStruxure EV Advisor és az EVLink Pro DC 180 kW jelentik a legmodernebb megoldást az elektromos járművek töltése és kezelése terén. Az EVLink Pro DC gyorstöltőállomás maximalizálja az energiahatékonyságot, miközben minimalizálja az energiaköltségeket. Az EcoStruxure EV Advisor segít javítani a töltőpontok megbízhatóságát és teljesítményét azáltal, hogy az üzemeltetők számára átláthatóságot biztosít a töltési teljesítmény, az energiafogyasztás és a működési hatékonyság kapcsán. Ezek együttesen rugalmas, nyílt forráskódú, végponttól végpontig terjedő megoldást kínálnak az ügyfeleknek a járműflották, parkolók, kereskedelmi és lakóépületek esetében az elektromos autók töltéséhez. 

 

A megbízható töltőinfrastruktúra kritikus fontosságú az elektromos járművek gyorsabb elterjedéséhez, azonban telepítéséhez és karbantartásához szakképzett munkaerőre van szükség. A Schneider Electric bejelentette, hogy az e-autó töltő infrastruktúra fejlesztéséhez és fenntartásához munkaerő-menedzsment szolgáltatást nyújtó észak-amerikai partnerével, a Qmerittel az európai piacokon is együtt dolgozik a jövőben.

 

 

Együttműködések az érzékelhető változásért

 

Az egyes iparágak és az ellátási láncok szereplői közötti partnerségek és együttműködés elengedhetetlen a klímaválság kezeléséhez. A Schneider Electric egyesíti a piaci szereplőket a nagyobb mértékű szén-dioxid-mentesítés és fenntarthatóság érdekében.

 

– Elismert eredmények: A Schneider Electric idén második alkalommal hirdette ki a Sustainability Impact Award programja globális nyerteseit. A 2022-ben elindított kezdeményezés célja, hogy elismerjék azokat a partnereket, ügyfeleket és beszállítókat, akik jelentős előrelépést értek el saját, valamint ügyfeleik működésének dekarbonizációjában. A kibocsátás csökkentését, az energiahatékonyság javítását és a digitális technológiák bevezetését célzó sikeres projektek bemutatásával a vállalatok tanulhatnak egymástól a minél nagyobb hatás és a további innováció ösztönzése érdekében.

 

– Az ellátási lánc dekarbonizációja: A Schneider Electric a párizsi rendezvényen jelentette be új kezdeményezése, az ellátási láncok dekarbonizációját ösztönző Materialize elindítását. A program célja, hogy egyesítse a kritikus erőforrások és alapanyagok termelésében élenjáró vállalkozásokat a Scope 3* kibocsátásuk csökkentését célzó stratégiák kidolgozása és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás elősegítése érdekében. A beszállítók részt vehetnek a közműszolgáltató szintű, megújuló energiaforrásokra vonatkozó áramvásárlási megállapodásokban (PPA), hogy csökkentsék az értékláncuk károsanyag kibocsátását, amely a vállalkozások CO2-kibocsátásának több mint 70 százalékát adja. 

 

_________________

*Az értékláncban keletkező, közvetett kibocsátás. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38