Négy új Lenovo tablet-notebook Windows 8 operációs rendszerrel

Széll Zoltán, 2012. október 13. 08:32

A nagy PC gyártók egymás után mutatják be Windows 8 alapú hordozható gépeiket, amelyek az új operációs rendszer bejelentése után (október 26) lesznek kaphatók. Az Asus, a HP és mások után most a Lenovo egyszerre három új hibrid noteszgépet (Idea márkanéven) és egy ThinkPad üzlet-orientált rendszert mutatott be, melyeket üzleti és otthoni felhasználók számára terveztek. Valamennyi most bemutatott modell táblaként és noteszgépként egyaránt használható.

A Lenovo új gépeinek legfontosabb jellemzője az érintőképernyő. A most bejelentett termékcsomag az IdeaPad Yoga 11 (Nvidia Tegra 3 processzorral), az IdeaPad Yoga 13 (Intel Core i7 processzorral) átalakítható (tábla-/noteszgép) rendszereket, valamint a ThinkPad Twist és Idea Tab Lynx átalakítható noteszgépeket tartalmazza.


 Az IdeaPad Yoga masinák egy forradalmian új megoldást tartalmaznak: a képernyő 360 fokkal elfordítható és így könnyen táblagépből noteszgéppé, illetve vissza alakíthatók. A fényképek és egyéb tartalmak könnyen vezérelhetők a Yoga 13 speciális „Motion Control” technológiával, amely egyszerűsíti az ujjak használatát a többérintős képernyőn.


Az IdeaTab Lynx az első Windows 8 alapú táblák egyike, amely az Intel „Cedar Trail” processzoron alapul és egyidejűleg többérintős képernyő tartalmaz. A dokumentumokat Micosoft Wordben, a táblázatokat Excelben kezeli. A Lynx felhasználók 16 óra hosszat használhatják egyfolytában gépeiket újratöltés nélkül és mozi minőségű hangot hallgathatnak a Dolby Home Theatre technológiával. Jellemzője még a teljes méretű USB kapu.


 A ThinkPad Twist 12,5” masinát professzionális felhasználók számára tervezték és olyan technológiákat tartalmaz, melyek az üzleti és a személyi számítási igényekhez szükségesek. A kivételes üzleti produktivitáshoz a ThinkPad Twist Intel Core i7 processzorokat, Windows 8 Pro operációs rendszert, maximum 500 GB-os merevlemezes meghajtót vagy SSD tárolót használ.


Az IdeaPad Yoga 13 Ultrabook Window 8 Pro operációs rendszert, Intel Core i7 processzort, 13,3 hüvelykes érintőképernyőt és 256 GB SSD tárat tartalmaz. Az akkumulátor maximum 8 óra üzemidőt biztosít. Ez a modell Október 12.-étől kapható 1099 dollárért.
Az IdeaPad Yoga 11 modell Windows 8 RT operációs rendszert, Nvidia Tegra 3 processzort, 11,6 hüvelykes érintőképernyőt, maximum 13 óra üzemidőt biztosító telepet és 64 GB eMMC tárat tartalmaz. Decemberben lesz kapható 799 dollárért.


A ThinkPad Twist Ultrabook Windows 8 Pro operációs rendszert, 12,5 hüvelykes érintő képernyőt, maximum 7 óra üzemidőt biztosító akkumulátort és 500 GB-os merevlemezes meghajtót vagy 128 GB-os SSD tárat tartalmaz. Ez a modell október 26-ától lesz kapható 849 dollárért.


Az IdeaTab Lynx átalakítható modell Windows 8 operációs rendszert, Intel Atom Z2760 mikroprocesszort, 11,6 hüvelykes érintőképernyőt és 16 óra üzemidőt biztosító telepet tartalmaz. Ez a masina decemberben lesz kapható 599 dollárért.


 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38