Egyedülálló szakmai díjat hirdet a Magyar Marketing Szövetség

forrás: Prím Online, 2021. május 20. 12:50

A marketing legfontosabb feladata a gazdaság motorizálása, amely fenntartható és innovatív megoldásokat követel, mindebben kiemelt szerep hárul a jövő marketingeseire. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) ezért életre hívta a Marketing Talent Award-ot, amelynek társalapítói a HEINEKEN Hungária Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt., kiemelt támogatója pedig a Provident Pénzügyi Zrt. 

Az egyedülálló díj célja egyrészt, hogy a fiatal tehetségek és a márkák közötti párbeszéd kialakulásával egy szemléletformáló folyamat induljon útjára, másrészt, hogy minden évben egy társadalmilag is kiemelten fontos témában találják meg a legjobbakat. Idén fenntarthatósági vállalati briefek mentén született pályamunkákat vár a zsűri, július 30-ig. A legjobban szereplők között két fődíj és egy különdíj talál gazdára.

 

A harmincéves Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) elkötelezett a marketing szerepének és értékteremtő képességének hirdetésében, és megalakulásától kezdve feladatának tekint minden olyan értékteremtő ágazati, szakmai / edukációs, közösségi, illetve orientációs / minősítési tevékenységet, amellyel közvetlenül vagy közvetve segítheti a szakma megbízói, illetve szolgáltatói oldaláról érkező piaci szereplőinek előrelépését, fejlődését. A szakmai projekteket megvalósító szervezet folyamatos célkitűzésének tekinti, hogy évről évre egyre több tartalommal, eseménnyel tudjon tagjai és az érdeklődők számára eligazodást és segítséget nyújtani a minél színvonalasabb továbbfejlődés érdekében. "Hisszük, hogy a marketing időszerűbb, mint valaha: a szakma legfontosabb feladata a gazdaság motorizálása, amely fenntartható és innovatív megoldásokat követel" – mondja Hinora Ferenc, a szövetség elnöke. "Mindebben nagy szerep hárul a jövő marketingeseire – éppen ezért életre hívtunk egy egyedülálló szakmai díjat Marketing Talent Award néven, amelynek társalapítói a HEINEKEN Hungária Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt., kiemelt támogatója pedig a Provident Pénzügyi Zrt, akiknek képviselői a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagjai is" - teszi hozzá az MMSZ elnöke.

 

 

A marketingkommunikációs szakmában a legtöbb szakmai díj a nagy ügynökségek, a multinacionális vállalatok, valamint az ezen szervezeteknél dolgozók kiváltsága, akiknek nagyobb szakmai háttér, tapasztalat és marketingbüdzsé áll a rendelkezésükre. A Marketing Talent Award küldetése éppen az, hogy megtalálja a jövő marketereit, teret adjon számukra, és a legjobbak szakmai továbbfejlődését támogassa. Célja, hogy a szakma csatlakozni tudjon a jövő tehetségeihez, valamint a fiatalok és a márkák közötti párbeszéd kialakulásával egy szemléletformáló tevékenység induljon el. "Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy kezdeményezői és első megvalósítói lehetünk a Talent Awardnak, hiszen folyamatosan keressük az új ötleteket, megoldásokat, és hiszünk abban, hogy a digitalizációval demokratizálódnak a lehetőségek és a tudás. Célunk, hogy a digitális lehetőségekkel egy jobb minőséget teremtsünk – ehhez keresünk olyan tehetségeket, akiknek van gondolatuk, elképzelésük és ambíciójuk a világunkban jelen lévő kihívások megoldásairól" - emeli ki Kovács András Péter, Szegmens Kommunikációs Vezető / TELEKOM, Elnökségi Tag / MMSZ.

 

A díj célja továbbá az is, hogy minden évben egy társadalmilag is kiemelten fontos témában találja meg a legjobb kampányterveket, kreatív koncepciókat, valamint a megvalósításra alkalmas márkaaktivitásokat; idén fentarthatósági vállalati briefek mentén született pályamunkákat vár a zsűri. "Vezetőként hiszek abban, hogy a tehetség-utánpótlás biztosítja a hazai ügyféloldali marketingszakma fenntartását – és minthogy a HEINEKEN Hungária számára is kiemelten fontos a fenntartható működés, az innovációk, valamint a kollégák fejlesztése, ezen egymást erősítő szinergiák mentén választottunk témát a Marketing Talent Award programhoz is, amelyre nagyon büszkék vagyunk" – mondja Balogh Barbara, Marketing és Kereskedelmi Marketing Igazgató / HEINEKEN, Elnökségi Tag / MMSZ.

 

A Marketing Talent Award a zsűrizési módszer tekintetében is különbözik a többi szakmai díjtól. A pályázatok benyújtását követően a pályázók egy kiválasztási folyamatban is részt vesznek, ahol Assessment Center keretében, egyéni és csoportos feladatok, illetve személyiség / kompetencia tesztek kitöltése során bizonyítják talpraesettségüket, mutatják meg készségeiket, képességeiket. A pályázatokat július 30-ig várják, majd a Marketing Talent Award pályázási és kiválasztási folyamata során legjobban szereplők között két fődíj és egy különdíj talál gazdára a HEINEKEN, a Magyar Telekom, valamint a Provident jóvoltából. A díjakat a Marketing Summit-on, szeptember 16-án adják majd át. "A Marketing Talent Awardon mindenki nyertes, a végeredménytől függetlenül. Kiváló alkalom mindkét fél számára a kapcsolatépítésre. A pályázók kockázatmentesen mérhetik fel, mennyire képesek a megszerzett elméleti tudást a gyakorlatba átültetni. A pályázatot kiíró márkák számos értékes, a pályázók életkorából adódóan újszerű gondolathoz, ötlethez juthatnak a társadalom egészének fontos témában, amely az idei évben a fenntarthatóság" - véli Fülöp Gábor, Marketing Igazgató / PROVIDENT, Elnökségi Tag / MMSZ.

 

"Nem vagyunk egyedül azzal a nézetünkkel, amely szerint a marketing szerepe az, hogy motorizálja a gazdaságot, szolgálja a fenntartható üzleti növekedést – hangsúlyozza Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Szövetségünk adhat teret a jövő marketingeseit kereső díjnak, hogy a fiatal generáció számára lehetőséget nyújtson a szakmai megmérettetésre. Hisszük, hogy a Marketing Talent Awardon keresztül minél több fiatal marketinges szakmai fejlődését támogathatjuk, és egy valóban szemléletformáló tevékenység indulhat így útjára" – emeli ki az MMSZ vezető tisztségviselője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50