Megérkezett a vadonatúj Redmi Note 13 család

forrás: Prím Online, 2024. január 22. 16:25

A Xiaomi bejelentette a Redmi Note 13 okostelefon-termékcsalád megjelenését. A sorozat öt új készüléket tartalmaz, amelyek vélhetően még több rajongót szereznek majd az egyébként is népszerű Redmi Note termékcsaládnak: a Redmi Note 13 Pro+ 5G-t, a Redmi Note 13 Pro 5G-t, a Redmi Note 13 Pro-t, a Redmi Note 13 5G-t és a Redmi Note 13-at.

A Redmi Note 13 készülékek kamerarendszere jelentős fejlesztésen esett át, de a telefonok külső megjelenésén, kijelzőik és processzoraik minőségén is tetten érhető a szintlépés. Így a Redmi Note 13 még közelebb viszi a középkategóriát a csúcskategóriához, ami egyszerre nyilvánul meg a telefonok tartósságában, a felhasználói élményben és a képalkotó képességekben – mindezeket a tulajdonságokat továbbra is megfizethető áron kínálva a vásárlóknak.  

 

A Xiaomi továbbá három új viselhető okoseszközt is bemutatott: a Redmi Watch 4-et, a Redmi Buds 5 Pro-t és a Redmi Buds 5-öt. 

 

 

Minden technológiai feltétel adott, hogy a fotó ikonikussá váljon – a többi már csak rajtad áll  

 

A Redmi Note 13 széria kamerarendszereit úgy alkották meg, illetve fejlesztették tovább, hogy a legkülönfélébb igényeknek képes legyen megfelelni. A professzionális modellek – a Redmi Note 13 Pro+ 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G és a Redmi Note 13 Pro – mindegyike ultranagy felbontású, 200 MP-es kamerát és optikai képstabilizátort (OIS) kapott, hogy soha nem látott részletgazdagsággal tudja megörökíteni a pillanatokat. Így az élmény olyan lesz a felhasználó számára, mintha tényleg csúcskategóriás telefonnal fotózna. Emellett a 2x/4x-es veszteségmentes zoommal jól rá lehet közelíteni a témákra, például valakire egy tömegben, vagy egy távolban zajló történésre.  

 

 

A fejlett kamerarendszereket 1/1,4”-os szenzor és továbbfejlesztett képfeldogozás teszi teljessé – ezek garantálják a kimagasló képminőséget még nehéz helyzetekben és rossz fényviszonyok mellett is. A szenzorhoz hatalmas f/1,65-ös rekesznyílás és Tetra pixel (fejlett pixelbinning technológia) társul, hogy a képek akkor is megfelelő megvilágítottságot kapjanak, ha épp nincs elég fény. Az Atomic Layer Deposition (ALD) technológiával ellátott 7P lencsék csökkentik a becsillanást és a kép elhomályosodását.

 

 

Az alapmodellek – a Redmi Note 13 5G, és a Redmi Note 13 – 108 MP-es főkamerája 3x-os veszteségmentes zoom-mal rendelkezik, ami ugyancsak a felvételek nagyobb részletgazdagságához járul hozzá. Mindkét telefonban elérhetők a “filmCamera” filterek a képek utólagos szerkesztéséhez.   

 

 

A készülékek mindegyike három objektívvel rendelkezik a hátoldalon: egy 200 vagy 108 MP-es fő kamerával, egy 8 MP-es ultraszéles-látószögű kamerával és egy 2 MP-es makró kamerával. Ehhez járul a 16 MP-es előlapi szelfikamera. Az összes készüléket a Xiaomi Imaging Engine működteti. Mindegyik készülékről elmondható, hogy a digitális fotózás újgenerációs élményét nyújtja, és erőteljes képfeldolgozó hardverrel rendelkezik, így a Redmi Note 13 sorozat remek választás azok számára, akik ikonikus képeket szeretnének lőni szinte bármilyen helyzetben.  

 

 

Lenyűgöző megjelenés, AMOLED kijelző és 120Hz-es maximális képfrissítési ráta   

 

A Redmi Note 13 sorozat divatos és karcsú kialakítással érkezik, ultravékony kávával, ami már megjelenésében is a csúcsmodellekre emlékeztet. A megragadó látványt kínáló kijelző tovább fokozza a felhasználói élményt.

 

A Redmi Note 13 Pro+ 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G 1.5K AMOLED technológiájú, 1800 nit fényerősségű kijelzőjén éles kontrasztokkal, tisztán jelennek meg a képek. A Redmi Note 13 Pro, a Redmi Note 13 5G, és a Redmi Note 13 hasonló részletgazdagsággal mutatja be a képeket az FHD+ felbontású AMOLED kijelzőjén. A folyamatos és akadásmentes görgetés garantált, hiszen a Redmi Note 13 sorozat mindegyike 120 Hz-es AdaptiveSync képfrissítési rátával rendelkezik. 

 

 

A Redmi Note 13 sorozat a TÜV Rheinland tanúsítványát is megszerezte, ami azt garantálja, hogy a kijelző alacsony kékfény-kibocsátású, villódzásmentes és cirkadiánbarát, illetve számos, a szem kímélését szolgáló megoldással rendelkezik, mint amilyen például az olvasó mód. Az új képességek közül kiemelendő, hogy ez lesz az első olyan Redmi Note sorozat, amely már képernyőbe épített ujjlenyomat-érzékelővel is rendelkezik. 

 

 

Kivételes strapabíróság a nyugodt használatért 

 

A Redmi Note 13 készülékek a műszaki tartalmat és formatervet illetően is megújultak, ezért tartósabbak, strapabíróbbak elődeiknél. A Redmi Note 13 Pro+ 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G kijelzője Corning Gorilla Glass Victus borítást kapott, hogy még inkább ellenálljon a véletlen leejtésből, karcolódásból adódó sérüléseknek – ez ugyancsak újdonságnak számít a termékcsalád esetében. A kijelzőt úgy fejlesztették tovább, hogy még reszponzívabb legyen, még jobban reagáljon az érintésre, akár esőben is.  

 

A Redmi Note 13 Pro+ 5G a sorozat sztárja, amit az is mutat, hogy ez a modell az IP68 szabvány szerint por és vízálló, ám a többiek képességei is javultak ezen a téren, hiszen már az IP54 szabványnak felelnek meg.  

 

 

Erősebb processzorok, nagyobb teljesítmény 

 

A Redmi Note 13 sorozat processzorai, teljesítmény tekintetében, a mai élmezőnyhöz tartoznak. Ezeket egészítik ki az erős akkumulátorok - így együttesen garantálják az egész napos, folyamatos készenlétet, még nagy igénybevétel mellett is. A sorozat valamennyi készülékéhez jár töltő.  

 

A kimagasló teljesítmény részben a 4nm-es gyártástechnológiának köszönhető, amely ugyancsak most debütált a Redmi Note telefonokban. A sorozat legkiemelkedőbb tagját, a Redmi Note 13 Pro+ 5G telefont MediaTek Dimensity 7200-Ultra chipkészlettel és erőteljes 5,000mAh-es akkumulátorral látták el, hogy még a különösen nagy igénybevétel mellett is jól teljesítsen. A készülékhez az iparág legmasszívabb töltője, egy 120 W-os HyperCharge töltő jár, amely mindössze 19 perc alatt tölti a telefont 100 százalékra.  

 

 

A Redmi Note 13 Pro 5G-nek van a legnagyobb kapacitással bíró akkumulátora: 5100mAh-es. A készülék a Snapdragon 7s Gen 2 Mobile Platformra épült. A Redmi Note 13 Pro-t a MediaTek Helio G99-Ultra chipkészlet hajtja, és 5,000mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Mindkettő dobozában egy 67 W-os turbótöltő lapul, amely 45 perc alatt tölti fel teljesen a készülékeket.

 

Az alapmodellek is hosszan kitartó, 5,000mAh-es akkumulátorokkal és erős chipkészletekkel érkeznek. 

 

A fent ismertetett új képességekkel a Redmi Note 13 család tovább öregbíti a sokak által kedvelt Redmi Note sorozat hírnevét, és világszerte emberek sokasága számára teszi megfizethetővé azokat a funkciókat és tulajdonságokat, amelyek általában csak a csúcskategóriás telefonokban elérhetőek.   

 

 

A szemrevalóan szeretnivaló és sokoldalú Redmi Watch 4  

 

Az új Redmi Watch 4 négyszögletes, 1,97”-es AMOLED kijelzővel érkezik – ez a Redmi okosórák eddigi legnagyobb négyszögletes kijelzője, amelyről már első pillantásra látszik, hogy különleges felhasználói élményt kínál. A Redmi Watch 4 egyedi megjelenését az biztosítja, hogy alumíniumötvözetből készült a középső kerete. Ez az első olyan Redmi okosóra, amelyet OTS forgatható, rozsdamentes acél koronával láttak el, ami megkönnyíti a készülék kezelését. Szintén a kényelmesebb használatot szolgálja, hogy a Redmi Watch 4 egy vadonatúj kioldó mechanizmussal is rendelkezik azért, hogy gyorsabban lehessen a szíjakat cserélni rajta. 

 

A Redmi Watch 4 órába egy négycsatornás PPG szenzort építettek be, amely még pontosabban méri a szívritmust és a vér oxigéntartalmát. A felhasználók több mint 150 féle sportmód közül választhatnak, ezek közül hatot a készülék automatikusan felismer. Az óra továbbfejlesztett képességei közé tartozik a Bluetooth hívás is, amelynek köszönhetően a felhasználók úgy is válaszolhatnak a hívásokra, hogy felemelik a kezüket és megérintik a kijelzőt. Az okosóra Silver Grey vagy Obsidian Black színekben érhető el, színben hozzáillő szíjjal, amit: pasztell-lila, sötétcián, illetve mentazöld színre cserélhetnek le. 

 

 

Fejlett ANC és élethű hangzás a Redmi Buds 5 Pro fülhallgatóval  

 

A Redmi Buds 5 Pro a zenehallgatás élményét új, életszerű hangzással fokozza tovább. A fülhallgató támogatja az LDAC hálózati csatlakozást a Bluetooth kodek vezeték nélküli fülhallgató-csatlakoztatáshoz. Az akár 52 dB-es aktív zajszűrésnek (ANC) köszönhetően a Redmi Buds 5 Pro 3+1 féle ANC módot kínál: egy mesterséges intelligencia alapú adaptív módot, és három hagyományos, hangáteresztő módot. A készülék segít eldönteni, hogy a külső körülmények alapján, melyiket érdemes épp használni. A felhasználók öt különböző EQ profil alapján állíthatják be a hangzást. A Redmi Buds 5 Pro fülhallgatóval 10 órán keresztül lehet folyamatosan zenét hallgatni, az ergonomikusan kialakított tokjával párosítva viszont 38 órára emelkedik a használati idő. A Redmi Buds 5 Pro az alábbi színekben érhető el: Midnight Black, Moonlight White és Aurora Purple.

 

 

Továbbfejlesztett hangélmény a Redmi Buds 5 fülhallgatóval  

 

A Redmi Buds 5 fülhallgatót úgy tervezték, hogy a lehető legjobb zenehallgatási élményt tudja nyújtani: legfeljebb 46dB ANC zajszűrést biztosít három üzemmódban, amelyek a háttérzajok különböző típusait szűrik ki. Három hangáteresztő mód kínál ezek mellett lehetőséget arra, hogy a felhasználó többet hallhasson abból, amit hallani szeretne, és kevesebbet abból, amit nem. A Redmi Buds 5 tízórányi folyamatos zenehallgatást tesz lehetővé, ami 40 órára emelkedik, amennyiben a fülhallgató a töltőtokjával van összepárosítva. Ezek a fülhallgatók három színben érhetők el: Black, White, Sky Blue. A tok külső része matt, belül fényes, és egy látványos fénycsíkot is kapott. 

 

A Redmi Buds 5 sorozat támogatja a Xiaomi Earbuds app használatát, amely sok más okostelefon-márkával is kompatibilis. Ezzel az applikációval a fülhallgató még több funkcióra képes, így például személyre lehet szabni a zajszűrést, be lehet állítani az intelligens környezeti adaptív zajszűrést, a testreszabott EQ-hangolást, és be lehet kapcsolni az erőteljes hangzást. 

Árak, elérhetőségek, promóciók 

 

A Redmi Note 13 sorozat Magyarországon az alábbi tárhelyváltozatokban, színekben és ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható 2024. január 24-től a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül: 

 

A promócióban résztvevő partnereknél a promóciós időszak alatt (2024. január 24-február 6., vagy a készlet erejéig) a Redmi Note 13 Pro 5G vagy Redmi Note 13 Pro+ 5G okostelefon vásárlása esetén a vásárlók egy ráadás Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L forrólevegős sütőt kapnak.

 

A Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 eszközök prémium kijelzőcsere garanciával rendelkeznek. 

 

A 2024. január 24-február 23. között a résztvevő partnerek online áruházaiban (webshopjaiban) vagy kereskedelmi üzleteiben Magyarországon vásárolt és aktivált Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 készülékek egyszeri ingyenes szervizre jogosultak Xiaomi helyi szervizpontjain a vásárlás dátumától számított 6 hónapig abban az esetben, ha a termékek kijelzői a Vásárló önhibáján kívül hibásodnak meg vagy szenvednek sérülést (például a termékek véletlenszerű leejtése). 

 

A Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 KIJELZŐJÓTÁLLÁS ÉS -SZERVIZ-ben résztvevő kereskedelmi partnerek listája: Media Markt, Euronics Emag (emag által forgalmazott), Alza, Auchan, Pepita.hu (pepita által forgalmazott), Arena Xiaomi Store, Magyar Telekom, Yettel, xiaomiofficial.hu. 

 

A prémium kijelzőjótállás és szervíz díjmentes, és tartalmazza a kijelző cseréjének költségeit is, amennyiben arra szükség van.

 

A Redmi Watch 4 Silver Gray és Obsidian Black színben, hozzá illő szíjjal, 49.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos magyarországi értékesítési csatornáin keresztül. Az értékesítés várhatóan február végén indul. 

 

A Redmi Buds 5 Pro Midnight Black és Moonlight White színben, 34.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos magyarországi értékesítési csatornáin keresztül. Az értékesítés várhatóan február végén indul. 

 

 A Redmi Buds 5 Black és White színben, 19.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos magyarországi értékesítési csatornáin keresztül. Az értékesítés várhatóan február elején indul. 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36