Samsung Galaxy Beam – Projektor a mobilban

Farkas Norman, 2012. február 26. 18:28

A Samsung a mai nap folyamán leleplezte beépített projektorral felszerelt, Android 2.3 Gingerbread alapú okostelefonját. Az újdonság nem összetévesztendő a gyártó körülbelül két éve bemutatott „projektormobiljával”, mely szintén a Beam nevet kapta.

A Galaxy Tab 2 (10.1) mellett bemutatott Galaxy Beam nagy sikerre számíthat a mini projektorra vadászó felhasználók körében, hiszen „személye” rögtön egy okostelefon-mini projektor kombót testesít meg. Üröm az örömben, hogy a kütyü csak 15 lumen fényerősségű, maximum 50 colos képátlójú, HD felbontású képet tud magából „kipréselni”.

A Galaxy Beam hardvere alapján egy felső-középkategóriás mobiltelefonnak felel meg. Az Android 2.3 Gingerbread köré épülő szerkezet lelke egy 1GHz órajelen ketyegő, duplamagos processzor, melyet 8GB belső tárhely egészít ki. Ha ez utóbbi kapacitása nem lenne elég, lehetőség nyílik microSD kártyával való bővítésre. A 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású, kapacitív érintőképernyővel megáldott masina HSPA+ (le:144,4Mbps, fel: 5,76Mbps) adatátviteli képességet, illetve Bluetooth (3.0), WLAN és A-GPS modult is kapott. A 124 x 64,2 x 12,5 milliméteres, 145 grammos kütyü energiaellátását egy 2000mAh teljesítményű akkumulátor biztosítja. A videocsevegéshez jól jöhet az előlapon elhelyezett, 1,3 megapixeles kamera, az 5 megapixeles, LED villanóval segített egységgel pedig akár 30fps sebességgel is rögzíthetjük a 720p HD felbontású családi videókat.

A szemfüles felhasználóknak azonnal szemet szúrhat, hogy a készülék fedélzetén az Android 2.3 teljesít szolgálatot. Sajnos egyelőre nincs hír arról, hogy a Samsung Galaxy Beam mikor kap, illetve kap e egyáltalán Android 4.0 ICS frissítést, s arról sem kapunk információt, hogy az eszköz mikor, s milyen áron landol majd a piacon.

Kiemelt hír

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Készülék hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

WinDirStat 1.1.2.80.4.

A hordozható program látványosan megjeleníti a merevlemezen található összes fájlt, méret szerint rangsorolja azokat, az ablak alsó részén pedig különböző színekkel mutatja, hogy egyes fájlok mennyi helyet foglalnak el a lemezen.

2024. május 14. 17:33

DSynchronize 2.48.172

A hordozható DSynchronize képes két vagy több mappát szinkronizálni, függetlenül azok találati helyétől (helyi lemez, USB-meghajtó, helyi hálózat, FTP-kiszolgáló). Lehetőségünk van csak újabb elemek másolására, kétirányú szinkronizálásra stb.

2024. május 14. 17:25

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32