Samsung Galaxy Note 10.1 – S-Pen technológia már 10 hüvelyken is

Farkas Norman, 2012. február 27. 14:19

A koreai gyártó a Mobile World Congress keretein belül mutatta be az 5,3 hüvelykes táblagép-mobiltelefon hibridjének nagy testvérét, a 10,1 hüvelykes Galaxy Note-ot. A készülék erős hardvert és Android Ice Cream Sandwich rendszert kapott, s nem hiányzik belőle az első Note-nál megismert S-Pen okosság sem.

A Galaxy Note 10.1 sok hasonlóságot mutat a nemrég bemutatott Galaxy Tab 2 (10.1) táblagéppel. A szintén 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel (WXGA) felbontású, kapacitív érintőképernyővel szerelt masina 1,4GHz-es, duplamagos processzort, 1GB RAM-ot és  - változattól függően – 16, 32, vagy 64GB microSD-vel bővíthető belső tárhelyet tudhat magáénak.

Az Android 4.0 ICS rendszert és TouchWiz felhasználói felületet tartalmazó eszköz két kamerával (elől: 2 megapixeles, hátul: 3 megapixeles), GPS, WLAN, Bluetooth (3.0) modullal, HSPA+ adatátviteli képességgel és szabványos USB 2.0 csatlakozóval is kecsegtet, de fő attrakciója az S-Pen technológiában rejlik.

A géphez mellékelt kapacitív stylus segítségével fantasztikus műveket alkothatunk, ráadásul a Samsung előre telepítette a Formula Match, a Shape Match és Photoshop Touch alkalmazásokat, melyekkel maximálisan kiaknázhatjuk a ceruzában rejlő lehetőségeket.

A Galaxy Note 10.1 árát és megjelenésének várható időpontját egyelőre homály fedi, de résen leszünk, hogy azonnal megoszthassuk, ha kiderül valami ezekkel kapcsolatban.

Kiemelt hír

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

My Mp3 Splitter 3.3.0.0

A felhasználóbarát My MP3 Splitter lehetővé teszi az MP3-as zenék vágását és szerkesztését. A program által készített új fájlnak ugyanaz lesz a hangminősége, mint az eredetinek, hiszen minőségveszteség nélkül tudja elvégezni a rábízott feladatot. Remekül használható telefonos csengőhangok létrehozására is. Az alkalmazás metaadat szerkesztési képességgel is rendelkezik.

2024. május 15. 18:17

Just Color Picker 6.0

A magyarul is tudó apró, de nagyon hasznos színfelismerő alkalmazással rendkívül egyszerű a színek azonosítása, mentése és szerkesztése. Kezelt formátumok: HTML, RGB, HEX, HSB / HSV, HSL, HWB, CMYK és Delphi.

2024. május 15. 18:14

WinDirStat 1.1.2.80.4.

A hordozható program látványosan megjeleníti a merevlemezen található összes fájlt, méret szerint rangsorolja azokat, az ablak alsó részén pedig különböző színekkel mutatja, hogy egyes fájlok mennyi helyet foglalnak el a lemezen.

2024. május 14. 17:33