Orange Santa Clara: Intel Atom processzorral

Farkas Norman, 2012. február 29. 11:39

Az Orange Telecom France a Mobile World Congress küszöbén mutatta be Android 2.3 Gingerbread alapú készülékét, melynek meghajtásáról egy Intel Atom Z2460 processzor gondoskodik.

Az 1024 x 600 pixel felbontású, 4 hüvelykes érintőképernyővel felszerelt jövevény meglepő módon nem az Android rendszer legújabb verzióját kapta. A 123 x 63 x 9,99 milliméteres, 117 grammos mobiltelefon rendelkezik NFC, GPS, , Bluetooth és WLAN modullal, HDMI és MHL csatlakozóval, valamint HSPA+ (21Mbps le, 5,76Mbps fel) adatátviteli képességgel. A gép belsejében egy 1,6GHz órajelű Intel Atom Z2460 processzort, 1GB RAM-ot és 16GBháttértárat találunk. Ami a képalkotási képességeket illeti, a Santa Clara fő kamerája egy 8 megapixeles, 1080p Full-HD felvételek rögzítésére és másodpercenként tíz fotót tartalmazó sorozat készítésére alkalmas egység, melyet LED villanóval láttak el.

Az Intel magos kütyü piacara kerülésének pontos időpontját és várható árát egyelőre homály fedi, de az Orange szerint már nem kell sokáig várnunk rá.

Kiemelt hír

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Készülék hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Érkezik a T Phone 2 5G és a T Phone 2 Pro 5G

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

WinDirStat 1.1.2.80.4.

A hordozható program látványosan megjeleníti a merevlemezen található összes fájlt, méret szerint rangsorolja azokat, az ablak alsó részén pedig különböző színekkel mutatja, hogy egyes fájlok mennyi helyet foglalnak el a lemezen.

2024. május 14. 17:33

DSynchronize 2.48.172

A hordozható DSynchronize képes két vagy több mappát szinkronizálni, függetlenül azok találati helyétől (helyi lemez, USB-meghajtó, helyi hálózat, FTP-kiszolgáló). Lehetőségünk van csak újabb elemek másolására, kétirányú szinkronizálásra stb.

2024. május 14. 17:25

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32