Billie Eilishel indult el a Telekom fiatalokat támogató Futureproof projektje

forrás: Prím Online, 2021. május 27. 16:31

A Project Futureproof kampány célja, hogy kiálljon a Z generáció mellett és a digitális optimizmus segítségével támogassa a fiatalok jövőjét. A nemzetközi kampányban a hétszeres GRAMMY díjas Billie Eilish is részt vesz.

  

  • A Project Futureproof egy olyan platform, amely támogatja és egyben inspirálja is a Z generáció tagjait jövőbeli karrierjük megtalálásában. 
  • A Deutsche Telekom által készített kutatás szerint a Z generációs fiatalok több mint 54%-a aggódik a jövőbeli lehetőségeik miatt. 
  • A Project Futureproof-ot a Telekom fiatalokkal és foglalkoztatási szakértőkkel közösen hívta életre. A hozzá tartozó applikáció személyiség-modellezés alapján segít a felhasználóknak megtalálni a számukra megfelelő karrierutat. 
  • A Futureproof alkalmazás magyar nyelven is elérhető. A magyar fiatalok sikerét a MagentaKraft és a HelloBiznisz kezdeményezések keretében segíti elő a Magyar Telekom.

 

„A jövő bizonytalannak tűnik”, kezdi gondolatát a 19 éves Billie Eilish, „de mindig inspirál, hogy mi mindenre képes a mi generációnk a sokféle kihívás ellenére is.”

 

Több, mint minden második európai Z generációs fiatal aggódik a jövőjével kapcsolatban. A pandémia utáni világban kulturális, társadalmi és gazdasági nehézségekkel is szembe kell néznie a fiatal generációnak. A Deutsche Telekom kutatása szerint az európai fiatalok 61%-a aggódik a jövőbeli munka- és karrier-lehetőségei miatt. 54% bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy a jövőben milyen pozíciók lesznek egyáltalán, 43%-uk pedig nem biztos abban, hogy birtokában van azoknak a készségeknek, amik a sikerhez szükségesek. 

 

A Project Futureproof egy olyan támogató platform, amelynek célja a Z generációban rejlő hatalmas potenciál demonstrálása úgy, hogy közben segít nekik a megfelelő karrierút megtalálásában és saját készségeik felismerésében. A projekt létrehozásában a Z generáció képviselői és foglalkoztatási szakértők is részt vettek. 

 

 

„A Z generáció a munka világának egy olyan verziójába lép majd be, amit a COVID-19-es világjárvány és a digitális transzformáció teljesen átalakított” - meséli Ulrich Klenke, a Deutsche Telekom vezető brand menedzsere. „Mi hiszünk a közös felelősségünkben, hogy segítenünk kell utat találni számukra az előttünk álló lehetőségek és nehézségek tengerében. Szeretnénk nekik megmutatni, hogy ha van szenvedélyük, akkor van jövőjük is.“

 

A nemzetközi kampány középpontjában egy ingyenesen hozzáférhető digitális platform, a Futureproof web applikáció áll. Ez az eszköz segít a fiataloknak felismerni a képességeiket és rámutat arra, hogy érdeklődésük, tehetségük milyen hatással van a jövőbeli karrier-lehetőségeikre. Az applikáció a RIASEC (foglalkozási személyiség-tipológia) modellt használja, ami a felhasználó érdeklődési köre és személyisége alapján segít megtalálni a számára megfelelő pályát. A már létező megoldásoktól eltérően ez az applikáció, egyedülálló módon a Z generáció szemszögéből vizsgálja a munka világának legfontosabb trendjeit, ráadásul személyre szabott, gamification módszeren keresztül nyújt betekintést ebbe. 

 

A nemzetközi kampány részét képezi továbbá egy rövidfilm, ami arra bátorítja a fiatalokat, hogy disztópia helyett inkább utópiaként tekintsenek a jövőre. A film középpontjában a digitális optimizmus áll és olyan jövőbeli karrier-lehetőségeket mutat be, amiket különböző szenvedély inspirált. A történet 2021-ben indul, majd 10 évet ugrik az időben, ahol sci-fi hangulatú környezetben nézhetjük meg, hogy a szereplők szenvedélye hogyan befolyásolta az életüket és a körülöttük lévő világot. A filmben felcsendül Billie Eilish ’My Future’ című dala és ő maga is feltűnik az egyik jövőbeli jelenetben. 

 

A Futureproof applikációt magyar nyelven is elérik a felhasználók, emellett a lokális kampány a Magyar Telekom fiataloknak szóló platformjához, a MagentaKrafthoz is csatlakozik.  A MagentaKraft azért jött létre, hogy teret adjon a fiataloknak, hogy megmutathassák mi van bennük, támogassa őket ötleteik megvalósításában. A folyamatosan zajló programok és kihívások mellett a Project Futureproof kapcsán a fiatal Krafterek most lehetőséget kaptak egy globális kampány kommunikációjában való szereplésre is. A kapcsolódás nem véletlen, hiszen Ők azok, akik igazán jól demonstrálják azt, hogyan lehet szenvedélyből hivatást építeni. 

 

A Futureproof rövidfilm magyar felirattal:   

 

A MagentaKrafton kívül, a Hello Biznisz a vállalkozások iránt érdeklődő fiataloknak segíthet. A Hello Bizniszen tanácsokat, történeteket és iránymutatást találnak. 

 

“Nagy lelkesedéssel csatlakoztunk mi is ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez, hiszen régóta arra törekszünk, hogy megmutassuk és felhívjuk a figyelmet a fiatal generációban rejlő potenciálra.” - mondta Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és kereskedelmi kommunikációs igazgatója. “A MagentaKraftot is ezért hoztuk létre és örömmel tölt el minket, hogy a fiatalokat támogató megoldásaink, most a Futureproof applikációval is bővültek.”

 

A magyar nyelvű applikáció elérése: https://futurefeed.telekom.com/hu-HU 

 

Az említett kutatás forrása

A kutatást 2021 áprilisában a Kantar Munich végezte a Deutsche Telekom megbízásából. A felmérésben 4000, 16 és 26 év közötti fiatalt kérdeztek Németországból, az Egyesült Államokból, Lengyelországból és Magyarországról. A teljes riportot mellékeltük.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38