Közösségi közlekedés a zöld jövőért

forrás: Prím Online, 2022. március 11. 13:59

A MÁV-Volán-csoport „Közösségi közlekedés a zöld jövőért” címmel kampányt indított a fenntarthatóság jegyében, amelyben felhívja a figyelmet az egyéni döntések fontosságára a közlekedési mód megválasztásában.

A vállalatcsoport leányvállalatai által nyújtott személyszállítási szolgáltatás adja Magyarország közösségi közlekedésének gerincét. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának negyedéért a közlekedés felelős, ehhez a vasúti ágazat csak 1 százalékkal járul hozzá. Jelentősen növelni kell a közösségi közlekedés szerepét a személyközlekedésben, illetve a vasút részarányát az áruszállításban ahhoz, hogy az Európai Unió által 2050-re megfogalmazott klímacél elérhető legyen, és 90 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás.

 

A márciusban zajló kampány leginkább az autót, mint közlekedési eszközt előnyben részesítőket szólítja meg annak érdekében, hogy minél többen válasszák megoldásként a közösségi közlekedést. A MÁV-Volán-csoport folyamatosan azon dolgozik, hogy az ország vasúti és közúti hálózatán modern, összehangolt, kiszámítható és jó minőségű szolgáltatást tudjon kínálni. A cél, hogy a közösségi közlekedés versenyképes alternatíva legyen az utazók számára, és egyre többeket ösztönözzön ennek használatára az egyéni utazás helyett.

 

 

600 utas elszállítása megoldható egyetlen KISS emeletes motorvonat-, egy hatkocsis HÉV szerelvény, vagy három autóbusz segítségével, ezzel szemben egyéni megoldással ugyanez a létszám a környezetet és a közutakat – az utazási szokásokat figyelembe véve – akár négyszázötven autó közlekedésével is terhelheti.

 

A környezetvédelmi kampányban alkalmazott „AR”, azaz virtuális valósággal kiterjesztett plakátok az Artivive alkalmazás használatával további információkat adnak a busz, vonat vagy hév ikonokon.

 

Az Artivive alkalmazás letöltése:

Android eszközre https://play.google.com/store/apps/details?id=com.artivive&hl=hu&gl=US

iOS eszközre https://apps.apple.com/us/app/artivive/id1188737494

 

A vasúttársaság egy éve indította el fenntarthatósági weboldalán a CO2-számlálót, amely másodpercenként nyomon követi, hogy az utasok – azzal a választásukkal, hogy autó helyett vonattal közlekedtek – hány tonna szén-dioxid légkörbe jutását akadályozták meg. A számláló elindításától számított egy év alatt a vasúti közlekedést választó utasok több mint 909 ezer tonna károsanyag-kibocsátástól kímélték meg környezetünket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59