Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

forrás: Prím Online, 2024. április 1. 22:32

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

Ráadásul nincs is túl messze, Magyarországról közvetlen repülőjárattal, 2-3 óra alatt elérhető, így ideális úti cél azok számára is, akik nem szeretnek hosszú utakra menni, de mégis vágynak a tenger közelségére, és felfedeznének egy történelmi kincsekben gazdag vidéket. 

 

Máltai utazások a Premio Travel szolgáltatásai között is elérhetőek, akinek pedig felkeltette az érdeklődését ez a csodaszép desztináció, annak hoztunk most néhány praktikus tippet az utazáshoz.


 

Mikor utazzunk?

 

Málta egész évben látogatható, szigeten mediterrán éghajlat uralkodik, így a nyarak forróak, cserébe a telek enyhébbek. Ha elsősorban strandolni szeretnénk, akkor a májustól októberig tartó időszakot érdemes választani, ekkor ugyanis a tengervíz hőmérséklete kellemesebb. 

 

Amennyiben viszont elsősorban túrázni, várost nézni mennénk, akkor érdemesebb lehet télen utazni. Ekkor nincs forróság, a nappali hőmérséklet 15-20oC körül van, tehát fázni ilyenkor sem fogunk, kiránduláshoz pont kellemes az idő. 

 

Ha nyáron utazunk, értelemszerűen lenge, jól szellőző ruhákat vigyünk magunkkal, csomagoljunk be bikinit, magas faktorszámú naptejet, napszemüveget. Ugyanakkor legyen azért nálunk egy vékonyabb pulóver az esti órákra, illetve a templomokba nem illik nagyon rövid ruhában, a vállat fedetlenül hagyó öltözékben bemenni. 

 

Ha a téli időszakban látogatunk Máltára, csomagoljunk be melegebb ruhákat és egy vékonyabb kabátot is. A kényelmes lábbeli minden évszakban alapvető. 

 

Hogyan kommunikáljunk? 

 

A szigetország hivatalos nyelve a máltai és az angol, tehát aki beszél angolul, annak nyert ügye van. A népszerű turisztikai helyek közelében viszont megértik a spanyolt, franciát és olaszt is, így ezeken a nyelveken is szót tudunk majd érteni a helyiekkel. 

 

Tudjuk-e használni az elektromos eszközeinket?

 

Máltán a háromágú, Nagy-Britanniában is használt aljzatokkal fogunk találkozni, így mindenképp vigyünk magunkkal átalakítót, hogy feltölthessük az elektromos eszközeinket, mert a hazai EU-s szabványú csatlakozókat nem tudjuk majd közvetlenül a konnektorba dugni. 

 

Az anyagiakkal kapcsolatos tudnivalók

 

Mivel Málta tagja az EU-nak és az eurózónának, ezért a hivatalos valutája az euró. Sok helyen elfogadják azonban a nemzetközi fizetésre alkalmas bankkártyát is, valamint több ATM is található a szigeten, így a készpénzfelvétellel sem lesz gond. 

 

Indulás előtt viszont mindenképp ellenőrizzük, hogy a kártyánkon engedélyezett-e a külföldi használat, és módosítsunk a napi limiten is, ha szükséges. 

 

Legyen nálunk némi készpénz is, amivel például kisboltokban, nyilvános WC-kben, buszon tudunk fizetni. 

 

Az országban ismert és elvárt a borravaló adása, átlagosan 10-15% körül, az elégedettségtől függően. A sofőrnek, idegenvezetőnek napi 1-2 euró borravalót szokás adni.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14