Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

forrás: Business Online, 2016. június 15. 18:20

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

A Lufthansa Technik több mint 15 éve van jelen Magyarországon, és fokozatosan kulcsszereplővé vált a repülőgép karbantartás és javítás területén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A társaság ezúttal egy mérnököket foglalkoztató központtal bővíti budapesti tevékenységeit, ebben az ütemben mintegy 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremtve ezzel. A tevékenységek jórészt a Boeing 737-es keskenytörzsű repülőgépekhez kapcsolódnak, és felölelik a rendszermérnöki munkát, a műszaki diagnosztikát és gyorsjavítást, a karbantartási program menedzsmentet, valamint egyedi mérnöki feladatok ellátását.

A Lufthansa Technik AG új budapesti mérnökirodájába telepít számos géptípustól független szolgáltatást is, így a repülőgép hajtómű állapotfigyelést, a repülőgépek repülési és megbízhatósági adatainak gyűjtését, és a műszaki dokumentációs szolgáltatást. Az olyan szolgáltatásokkal, mint például a repülőgép bérlőváltások támogatása, a Lufthansa Technik tovább erősíti helyi tevékenységét, amelyet a Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársaság részére végez. Budapest három másik közép- és dél-európai repülőtérrel versengett, hogy helyszínéül szolgálhasson az új központnak, amely magas értékű munkahelyeket teremt a repülőmérnökök számára.    

Dietmar Focke, a Lufthansa Technik Budapest vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést. „A magasan képzett, komoly szakmai háttérrel rendelkező munkaerő volt az egyik tényező, amely pozitív irányban befolyásolta a Lufthansa Technik azon döntését, hogy a légiközlekedés szereplőinek nyújtott szolgáltatásaikat Budapesten bővítik. Magyarország elkötelezett aziránt, hogy kedvező üzleti környezetet biztosítson minden olyan befektető számára, aki hosszú távra tervez.”   Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, a Budapest Airport az új mérnöki szolgáltató központ megnyitását újabb nagy lépésként értékeli Magyarország légi kapuja üzleti palettájának szélesítésében, amely az utasforgalom kiszolgálásától a légiáru-forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatásokon és a kereskedelmi, ingatlangazdálkodási, logisztikai, repülőgép-karbantartási tevékenységeken át immár a repülőgép-mérnöki tevékenységig terjed.  

A munkaerő-felvétel első üteme júliusban indul, és a munkakörök iránt érdeklődő mérnökök és technikusok jelentkezésüket az interneten keresztül juttathatják el a társasághoz. A toborzás első szakaszának lezárását követően az új repülőgép-mérnöki központ a tervek szerint már 2016 vége előtt megkezdi működését. A munkaerő-felvétel további három ütemére 2016 októbere és 2017 áprilisa között kerül sor.

Kiemelt hír

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

MemInfo 4.0 SR1

A tálcán elhelyezkedő MemInfo gyors visszajelzést ad a rendszer aktuális memóriahasználatáról, a beépített memória méretéről, és lehetőséget ad a memória kitisztítására is, így növelni tudjuk gépünk sebességét.

2024. június 1. 07:09

Cairo Desktop 0.4.317

Több testreszabási lehetőséggel rendelkező, modern megjelenésű asztali környezet, amely felváltja a normál Windows asztalt, és egyszerű hozzáférést biztosít a mappákhoz és beállításokhoz.

2024. június 1. 07:06

Mp3tag 3.26

Az ingyenes, magyar nyelvű tag szerkesztő program segítségével mp3, aac, flac, ape, mp4, m4a, m4b, iTunes, mpc, ogg, ofr, ofs, spx, tta, wma, wv fájljaink információs lapjait alakíthatjuk, tölthetjük le a hiányzó adatokat, illetve lejátszási listákat is létrehozhatunk.

2024. május 29. 18:25