Világvége helyett új világ

forrás: Business Online, 2013. február 19. 08:26

Világvége helyett új világ. Konferenciát rendeznek a digitális átállásról. Senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy kedvenc csatornáját, vagy éppen kedvenc tv-műsorát a földi sugárzás helyett hamarosan már csak digitálisan tudja elérni. Az EU-ban 2006-óta folyik az átállás.

Kétnapos konferencia kezdődik március 19-én Magyarországon a digitális átállásról, ahol a szakma kiválóságai, a műsorközvetítő cégek vezetői és politikusok is jelen lesznek. Hollandia volt az első uniós ország, ahol bevezették az analóg műsortovábbítás helyett a digitális földi sugárzást, majd nemsokára következett Svédország, Finnország. 2007-ben Németország is áttért az analóg helyett a digitális adásokra. Persze sehol sem ment egyszerűen a folyamat, mindenhol sok kérdés merült fel, mind a lakosság (fogyasztók), mind pedig az adások sugárzóinak részéről.

Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felel az átállásért. Az NMHH szakmai támogatásával a Korrektúra Kft. szervezi a konferenciát, a festői szépségű Velencei-tó partján épült Resort & Spa Hotelben: Digitális Korrektúra 2013 - Világvége helyett új világ címmel.

A találkozó interaktív fórumot biztosít mindazon cégek számára, akik érintettek az átállásban.  Ilyenek például az MTVA és csatornái, vagy a TV2 és az RTL Klub, akik továbbra is ingyenesen teszik elérhetővé műsoraikat, csak egy jóval korszerűbb, jobb kép és hangminőséget eredményező sugárzási módszerrel. A változásokkal kapcsolatban rengeteg kérdés merülhet fel, de a szervezők remélik, hogy az előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel tisztázni tudják a szolgáltatók és a nézők számára az átállás részleteit, valamint az összes kérdésre megadják vagy megtalálják a válaszokat.

A velencei rendezvény választ adhat arra is, hogyan hasznosítja az állam a felszabaduló analóg frekvenciákat, hiszen a frekvenciák értékesítésével jelentős bevételhez juthat az ország.

Kiemelt hír

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

Legfrissebb híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.  

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

2024. május 18. 12:15

legfrissebb programok

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

My Mp3 Splitter 3.3.0.0

A felhasználóbarát My MP3 Splitter lehetővé teszi az MP3-as zenék vágását és szerkesztését. A program által készített új fájlnak ugyanaz lesz a hangminősége, mint az eredetinek, hiszen minőségveszteség nélkül tudja elvégezni a rábízott feladatot. Remekül használható telefonos csengőhangok létrehozására is. Az alkalmazás metaadat szerkesztési képességgel is rendelkezik.

2024. május 15. 18:17